Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

V klobáse Babišovy firmy v Lidlu našli kus injekční jehly. Agrofert uznal chybu

Zákaznice Lidlu v Teplicích našla v klobáse úlomek jehly injekční stříkačky. Veterináři nařídili stáhnout tuny této klobásy z trhu.
Zákaznice Lidlu v Teplicích našla v klobáse úlomek jehly injekční stříkačky. Veterináři nařídili stáhnout tuny této klobásy z trhu.  (Autor: SVS/Pikok/Blesk - Jarmila Hluchá)
Autor: ČTK, kle - 
8. ledna 2016
18:15

V Uherské klobáse Pikok od Krahulíka prodávané v řetězci Lidl našla zákaznice v Teplicích úlomek injekční jehly. Veterinární správa nařídila stáhnout 2,1 tuny této klobásy z českého trhu, řekl v pátek mluvčí veterinářů Petr Pejchal. Společnost vyrábějící párky, salámy, či uzená masa patří do koncernu Agrofert Andreje Babiše (ANO). Firma zmiňuje selhání detekce.

„Pravděpodobně muselo dojít k selhání detekčního zařízení, veškeré maso prochází detekcí. Pátráme po tom, co se vůbec stalo. Věnujeme tomu veškerou pozornost,“ řekl mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka.

Veterináři přikázali, aby se z prodeje stáhlo 8 400 kusů tohoto výrobku. Už zakoupené zboží je podle nich možné vrátit zpět v místě prodeje. Inkriminované šarže čtvrtkilogramových klobás vyrobil Krahulík – Masozávod Krahulčí, jejich minimální trvanlivost je do 26. února, respektive 2. března.

Podle Státní veterinární správy se případ došetřuje, výrobci v případě porušení zákona o potravinách hrozí pokuta.

Krahulík vyrábí uzeniny v Krahulčí u Telče od roku 1928, soustředí se hlavně na trvanlivé uzeniny. Jako hlavní produkt uvádí pršuty – tepelně neopracovaná sušená masa.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi