Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chcete přežít apokalypsu v luxusu na Českobrodsku? Připravte si 135 milionů

Autor: kle - 
7. prosince 2015
09:30

Velkolepý český projekt, který už stihl zaujmout svět, začíná odkrývat podrobnosti. Do chystaného bunkru Oppidum nedaleko Českého Brodu ve Středočeském kraji se má vejít až 50 lidí. Bývalý armádní objekt z 80. let čeká kompletní přestavba a určen bude pouze bonitním zájemcům. Sídlo prý poskytne veškerý luxus a investor si jej cení přibližně na 6,8 miliardy korun. Jednotlivé „byty“ se chystá prodávat za částku do 135 milionů, v pondělí to uvedly Hospodářské noviny.

Podzemní komplex s názvem podle keltských usedlostí Oppidum se rozkládá na ploše 30 tisíc metrů čtverečních a samotné podzemní podlaží je na ploše 7200 metrů čtverečních. Uvnitř po jeho dokončení najdete bazén, zahrady, lázně, kino či přistávací plochu pro helikoptéry. Letiště Václava Havla je 15 minut daleko.

V případě katastrofy komplex svým obyvatelům poskytne vybavení a zabezpečení až na dobu deseti let. Objekt má být předzásoben trvanlivými potravinami, lékařským a chirurgickým vybavením a disponovat i vlastní čističkou vody.

Ultimátní životní pojistka pro vyvolené

„Unikátnost tohoto bunkru tkví v tom, že kombinuje nejmodernější zabezpečení s luxusem a komfortem,“ uvedl bezpečnostní expert Andor Šándor, který spolupracuje s investorem projektu Jakubem Zamrazilem.

A za komfort si hodlá Zamrazil nechat řádně zaplatit. „Vzali jsme si inspiraci ze zahraničí, kde podobné projekty už fungují,“ řekl Zamrazil HN. Objekt nabídne prostor pro 50 lidí a má být rozparcelován do bytových jednotek. „Taková jednotka může stát zhruba do pěti milionů eur,“ dodal.

Celý komplex by však měl ideálně koupit jeden subjekt, vzhledem k ceně nejspíše právnická osoba. Celková cena totiž může dosáhnout až 250 milionů eur, v přepočtu tedy 6,8 miliardy korun. Investor podle dosavadních jednání očekává, že kupující bude spíše ze zahraničí než z Česka.

„Chceme využít know-how, které jsme v případě Oppida získali, dál by to bylo ale spíš mimo Česko,“ předjímá Zamrazil své další plány. Miliardářské bunkry jsou, zejména v USA, specifickou oblastí realitního trhu. Také v Evropě rostou podle Zamrazila v současnosti minimálně tři takováto sídla. „Bohatí lidé to berou jako svoji ultimátní životní pojistku,“ zakončil.

„Poslední útočiště“ snů:


zada ( 7. prosince 2015 15:47 )

Apokalypsa? Pokud ano, je lépe zemřít. Neboť jak praví věštec : "Živí budou závidět mrtvým". No tak kdo má prachy ať je tam vhodí. Úplně zbytečná investice pro zbohatlé pose**ry Dobrá pračka na prachy

mourovata.kocka ( 7. prosince 2015 14:26 )

„Unikátnost tohoto bunkru tkví v tom, že kombinuje nejmodernější zabezpečení s luxusem a komfortem,“...A co bude pak, Andy? Jaký je bude čekat život?... Omlouvám se, tohle by asi měla být otázka na někoho jiného...

abvydavatelstvi ( 7. prosince 2015 10:08 )

 Tito zbohatlicti pitomci, kteří se teteli strachy o svůj mizerný život, by si měli přečíst knížku ..Den Trifidu ..... Kdyby přišlo k jaderné válce, tak 100 let by byla planeta zamořena ... Kdyby přišlo k živelné katastrofě, vše by se změnilo a až by vylezli, co by jedli ...co by dělali ...kdo by na ně pracoval ... Zdechli by pomalou tryznivou smrtí hladem ..

Zobrazit celou diskusi