Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Namísto vánočního stromu oškubané koště, obyvatelé Strakonic se smějí a rozčilují

Autor: hra, shp - 
26. listopadu 2015
09:17

Koště, štětka, kartáč na čištění lahví, nebo dokonce falus či brněnský orloj. Takové reakce vzbudil v obyvatelích Strakonic vánoční strom, který se objevil na Velkém náměstí.

Většina se mu směje, zejména poté, co se v regionálním tisku objevila vizualizace osvětleného vánočního stromu, který radnice prezentovala, ale s realitou nemá nic společného.

Reakce lidí, zejména na sociálních sítích, byla tak bouřlivá, že starosta slíbil výměnu stromu. „Nezapomněli náhodou ořezat větve a nahoru navázat věnec?“ tázal se jeden z uživatelů Facebooku.

Se trochu spletli, máj teprve bude, teď je prosinec,“ hlásil další. „A jestli to mysleli jako májku, tak je třeba, aby někdo naběhl s motorovkou a ukázal, co je spojené s májkou,“ posmívá se další člověk na Facebooku.

Když vidím to koště, tak ani nemám chuť jít na rozsvícení,“ dodala jedna žena.  Město má tak z ostudy kabát, ale strakoničtí obyvatelé se alespoň dočkají náhrady.

abaron ( 26. listopadu 2015 12:33 )

guliver už zožral rybku na vianoce a toto sú pozústatky jeho ...

naidka ( 26. listopadu 2015 11:28 )

Že je strom koště, to si měli všimnout ti diletanti předtím, než ho skáceli. Stačilo by uříznout strom v přiměřené výšce, aby nevypadal jako válec a z uřezané části použít chvojí na vánoční výzdobu.

gabreta ( 26. listopadu 2015 10:51 )

Ten strom je po Kyrillu a asi ho Strakonický dostali darem od ředitele Šumavskýho parku!

mesalina ( 26. listopadu 2015 10:40 )

nevypadá zase tak špatně a až se ozdobí, tak může být hezký...

asijo ( 26. listopadu 2015 10:30 )

V Praze je tolik štětek,že se tam tento ztratí,navíc nepožaduje peníze.

Zobrazit celou diskusi