Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Česko jako země ignorantů a rasistů? Kazach posprejoval Prahu kvůli Paříži

Autor: kal, bru - 
16. listopadu 2015
14:40

Pražané mají po francouzské ambasádě další místo, kde si můžou připomenout teroristické útoky ve Francii. „Modlitbu nejen za Paříž“ ve formě graffiti vytvořil nedaleko centra města writer známý jako Chemis, který je sám kazašského původu. Blesk.cz jeho dílo zaznamenal u tramvajové zastávky Těšnov na legální ploše poblíž ministerstva zemědělství.

Chemis na svém Facebooku přiblížil, že motivací pro něj byly komentáře na sociálních sítích, které ho děsí víc než hrozba teroristického útoku na Českou republiku.

„V úterý je den, kdy si připomeneme boj za svobodu a pád totalitního režimu, bohužel si občas nepřipadám jak v demokratické zemi, ale v zemi ignorantů, rasistů a hlupáků, kteří se vyjadřují k situacím, o kterých si nejsou ani schopni nic přečíst a udělat si vlastní názor,“ uvedl.

Zavřeme hranice, zboříme mešity?

„Takže zavřeme hranice, zboříme mešity a přestaneme jezdit na dovolenou do Egypta. Rychle zapomínáme, kolik lidí emigrovalo před totalitním režimem v ČSR na Západ,“ zmínil writer na svém Facebooku.

...moc často se tu k ničemu nevyjadřuji, ale to co čtu na FB v komentářích mě děsí víc než hrozba teroristického útoku...

Posted by ChemiS on 15. listopad 2015