Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Havel jihokorejským doktorem. Bývalý prezident dostal titul in memoriam

Autor: ČTK, zst - 
21. září 2015
21:50

Další pocty se necelé čtyři roky po smrti dostalo prvnímu prezidentovi samostatné České republiky Václavu Havlovi. V Jižní Koreji se rozhodli udělit mu čestný doktorát. Slavnostního ceremoniálu se zúčastnil Ivan M. Havel nebo třeba Martin C. Putna.

Jihokorejská soukromá univerzita Kjong hi, jedna z 10 nejprestižnějších v zemi, udělila v pondělí čestný doktorát in memoriam bývalému československému a českému prezidentovi Václavu Havlovi. Převzal ho Ivan M. Havel. Informovalo o tom oddělení komunikací Českých center. Jejich pobočka v Soulu při této příležitosti připravila doprovodný program o Havlově životě a díle.

V jihokorejské metropoli proběhlo také kolokvium o Havlově politickém a filozofickém myšlení za účasti českého literárního historika Martina C. Putny a čtyř jihokorejských odborníků na dílo Václava Havla.

Havlova díla jsou známa i na Dálném východě. Několik jeho knih už bylo do korejštiny přeloženo a několik jich o prvním českém prezidentovi také vzniklo.

eliska963852 ( 22. září 2015 10:18 )

Titul dr. h. c. je čestný titul. Ty si asi myslíš, že všichni dr. jsou lékaři, hlupáku.

fotrpjotr ( 22. září 2015 08:01 )

Druhý Mengele.

tlamovka ( 22. září 2015 04:20 )

hlavně že mu rozumí v Korei,doma těm jeho literárním pivním výplodům rozumí málo kdo! Putýnka se jel pobavit a žasl,no při jeho inteligenci pro něj musí být vše zázrakem!

kung-fu-jane ( 22. září 2015 00:38 )

Ještě mu chybí řád zlatého lejna....

Zobrazit celou diskusi