Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Byla to láska jako z románu. Pak Kláru přítel začal mlátit

Klára se zamilovala. Její přítel ji ale brzy začal mlátit
Klára se zamilovala. Její přítel ji ale brzy začal mlátit  (Autor: Martin Sekanina)
Autor: ula, ehr - 
24. srpna 2015
06:00

Začalo to jako každý jiný příběh lásky a skončilo to jako ukázkový příklad domácího násilí. Kláru nejdříve přítel izoloval od přátel, obíral ji o peníze a pak do ní kopal a bil ji před jejich dcerou.

„Byla to láska jako z románu, brzy se to ale začalo hatit,“ vypráví Klára. Přítel ji nejprve izoloval od přátel, začal ji využívat a srážel jí sebevědomí. Ona byla ale bláznivě zamilovaná, dokonce čekala dítě a doufala, že se její milovaný změní. Mylná touha, kterou má každá oběť domácího násilí.  

Nyní se Klára snaží svým příběhem varovat ostatní Nyní se Klára snaží svým příběhem varovat ostatní | Martin Sekanina

Kvůli svatbě kamarádky ji lámal ruku

První útok přišel, když se chtěla Klára zúčastnit kamarádčiny svatby. „Lámal mi ruku a škrtil mě,“ popsala okamžik, kdy na ni poprvé vztáhl ruku. Jenže její přítel a otec dcery nebyl jen násilník, ale také podvodník.

Z bludného kruhu násilí a dluhů vysvobodila Kláru až policie a dnes se snaží svým příběhem varovat před podobným osudem ostatní. Pravidelně píše blog, chystá knihu Rok Patrika a přednáší. Představila se i v rámci Festivalu Nenechte si ubližovat, pořádaného na podporu charitativního projektu AVON proti domácímu násilí. V rámci akce vystoupila řada odborníků se zajímavými přednáškami o kyberšikaně, manipulativních technikách nebo mechanice správného výběru partnera. V rámci praktických workshopů byly předvedeny základy sebeobrany Krav maga a lekce energizující nebo jemné hatha jógy.

Další informace a podrobné statistiky o domácím násilí v Česku najdete v pondělním vydání Blesku. 

Týrá vás? Volejte o pomoc!

  • Senior telefon ŽIVOT 90: 800 157 157 (nonstop)
  • Dětské krizové centrum: 241 484 149 nebo mobil 777 715 215 (nonstop)
  • SOS linka ROSA: 602 246 102 (po–pá 9–18)
  • Bílý kruh bezpečí: 116 006 (nonstop)
  • Linka bezpečí pro děti a mladistvé: (nonstop)

sores ( 24. srpna 2015 10:25 )

 Každý si dovolí tolik, kolik mu dovolíme!!! Chlapi využívají své fyzické síly kterou je obdařila příroda tak jdou na slabší. Ženský jsou hodně hloupí že si to nechají líbit a dokonce vícekrát.Z každého problému se musí najít cestička ven! Pokud bych ho napoprvé v sebeobraně nezabila tak by podruhé už nepřekročil práh.Láska neláska. Je to zbraň slabocha co si troufá na slabší pohlaví!

dfghjk ( 24. srpna 2015 10:00 )

A určitě je to i stejný darebák, protože s takovým kukučem nelze jinak... Ale teď vážně: ty jsi ale v ů l!

naidka ( 24. srpna 2015 08:54 )

Z článku bez diskuze o uprchlících: "Před uprchlickým střediskem dříve ten den pokojně demonstrovalo zhruba 250 antifašistů a provolávalo pozdravy na přivítanou uprchlíků." No má cenu dnešní plátek vůbec číst, když hned po ránu se člověk tak naseje?

y1xcvbnm ( 24. srpna 2015 08:22 )

Nečesaný má stejný kukuč jako Kramný

akamonka ( 24. srpna 2015 08:15 )

Kiwi65: No na vašem místě bych se ani neozývala. Ty pisálci vožralý a zfetovaný s y je fakt humor. U pisálka to bylo zřejmě překlepem ,ale vy jste češtinu neviděl ani z rychlíku To jste zazdil

Zobrazit celou diskusi