Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Miliardář Janeček měl být odstraněn. Vraždu prý plánoval podnikatel Kovarčík

Autor: zst - 
21. srpna 2015
08:42

V roce 2013 chtěl letos nečekaně zesnulý podnikatel Peter Kovarčík údajně zlikvidovat miliardáře Karla Janečka. Plán, který měl stát 10 milionů korun, ale ze zatím neznámých důvodů nevyšel. Důvodem pro plánování vraždy byl prý fakt, že Janečkův Nadační fond proti korupci upozornil na Kovarčíkovy podezřelé transakce a možné souvislosti s amnestií tehdejšího prezidenta Václava Klause.

600 milionů na švýcarských účtech – to byly peníze, které podle deníku Právo vzbudily podezření Nadačního fondu proti korupci. Organizace to ohlásila švýcarským úřadům a Kovarčík měl problém. Odstranit ho chtěl likvidací miliardáře, který fond založil, Karla Janečka.

„Je pravda, že jsem k tomu byl vypovídat na policii a ty informace o plánech na mou likvidaci mám,“ řekl Právu Janeček, který byl na policii kvůli případu opakovaně. „Byla to určitě vážná věc, nešlo jen o tlachání. Ostatně pan Kovarčík na to podle mých informací chtěl dát 10 milionů korun, což je poměrně vysoká částka,“ dodal podnikatel.

Informace teď prověřuje policie. Plán byl ale zřejmě Kovarčíkovou mstou za „Janečkovo prásknutí“. Policie bude zjišťovat, zda 25 milionů euro na švýcarských účtech nepochází z úplatků za amnestii vyhlášenou Václavem Klausem.

Janeček prý v době, kdy Kovarčík plánoval jeho vraždu, neměl o ničem ani ponětí. „Překvapilo mě to, jeho snaha byla naprosto iracionální a té jeho věci by už stejně nepomohla, byl to jen pokus o mstu,“ řekl zakladatel Nadačního fondu proti korupci.

Proč Kovarčík od plánu nakonec ustoupil nebo kde se jeho přípravy zasekly, není zatím jasné.

Producent a podnikatel Peter Kovarčík (61), bývalý partner herečky Kateřiny Brožové, zemřel náhle letos koncem března. Jeho smrtí se zabývala i policie, cizí zavinění ale později vyloučila. Kovarčíkovo tělo našel v koupelně jeho řidič. Šlo tak zřejmě o nešťastnou náhodu.

zada ( 21. srpna 2015 15:01 )

Zkus http://www.svobodny-vysilac.cz

alenam ( 21. srpna 2015 13:59 )

Tenhle paskvil, včetně chyb, sem dáváš furt dokola Zkus něco novýho

pavucinka ( 21. srpna 2015 13:57 )

Janeček má pravdu. Já také bojuju jako Don Quichotte s větrnými mlýny již dlouhé roky. Ač nemám právnbí vzdlělání, tak k ěnjakému poznání a jisté informovanosti o justici jsem se dopracovat samozřejmě i musela. není to utěšené. Lze člověka oloupi zcela že je to na zvracení/ ještě netušila co vše bude nadcházet/ a ať si neplatím advokáty, v mém případě už jen ex offo. / předem ztraceno/ Rath má pravdu asi v jednom a to ,že se někdy rozhoduje již předem. A já dodávám, že se pro takové rozhodnutí hledají důvody, nikoliv že se hledá spravedlnost a pravda. jsem případ opakované diskriminace a úpadek společnosti je v takových případech zjevný. A odvysílá mně to snad dneska ještě někdo ???

alenam ( 21. srpna 2015 13:55 )

Ta největší tunelářská špína u nás je Babiš. Jenom doufám, že na to ti kterým to ještě nedošlo, nepřijdou tak pozdě jako u Klause.

vydedena ( 21. srpna 2015 13:50 )

Když v devadesátých letech/ hned zkraje/ žádal toleranci špinavých peněz. měla jsem husí kůži. jelikož TO znamenalo strašně moc. Znamenalo to odstartování takového kapitalismu,který nemohl být na slušné úrovni. Z kohokoliv, jen rychle, aby se o šlo o takové lidi opírat.

Zobrazit celou diskusi