Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Požár v Ústí: Hasiči evakuovali 32 lidí

V pátek večer hořelo na sídlišti Mojžíř v Ústí. (Ilustrační foto)
V pátek večer hořelo na sídlišti Mojžíř v Ústí. (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
18. července 2015
10:48

Na problémovém ústeckém sídlišti Mojžíř v pátek pozdě večer hořelo. Záchranáři evakuovali 32 lidí, řekla dnes ČTK krajská policejní mluvčí Alena Bartošová. Oheň se obešel bez zranění.

Hořelo v pátém patře sedmipatrového panelového domu. „Dostali jsme hlášení o kouři z jednoho z balkonů. Nakonec šlo o požár bytu,“ řekl ČTK operační důstojník krajských hasičů. Hasiči původně mluvili o osmi evakuovaných, podle Bartošové byl evakuován celý dům.

Nikdo z evakuovaných nebyl hospitalizován. Jen jedna osoba byla s ohledem na věk ošetřena zdravotníky na místě,“ doplnila Bartošová. Většina evakuovaných se před půlnocí mohla vrátit domů.

Vrátit se nemohli jen lidé ze tří bytů. Z jednoho, ve kterém hořelo, a z dalších dvou, které byly zasažené hašením,“ doplnila Bartošová. Proč začalo hořet, zjišťují kriminalisté.

Mojžíř patří mezi sociálně vyloučené lokality. Zdejší byty jsou soukromé a kvůli nízkým cenám s nimi často operují spekulanti, kteří do nich stěhují sociálně slabé z celé republiky.

Téměř stometrový byt lze na sídlišti koupit za necelých 200.000 korun. Radnice neštěmického obvodu, pod kterou sídliště spadá, spustila na jaře sérii velkých kontrol ve spolupráci se státní i městskou policií.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi