Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Svědek o nehodě na Masarykově nádraží: V půlce perónu jel vlak plnou rychlostí

Autor: Pavel Schuster - 
15. července 2015
19:46

Jako červený koberec v Karlových Varech shrnul vlak na Masarykově nádraží betonový zátaras. V úterý před půlnocí prostě nedobrzdil... Blesk hovořil s očitým svědkem.

Po jedenácté večer přijížděl vlak z Českého Brodu na Masarykovo nádraží. Jenže tam, kde měl, nezastavil. Prorazil betonový zátaras a vjel až do nádražní haly, přes 10 metrů daleko.

Jedním z mála lidí, kteří na nádraží zrovna v tu dobu byli, byl Jaroslav Skuhrovec (49), který pracuje na tamních záchodcích.

„Kdyby to bylo přes den, tak by to byl masakr. V těch místech se v tu chvíli totiž pohybuje třeba 50 lidí. Ty by to smetlo, vlak skončil deset čísel od stánku,“ řekl včera Blesku ještě trochu vyděšený muž.

Podle něj vlak jel až do půlky peronu plnou rychlostí. „Pak skončil u toho stánku, šutry lítaly před ním, pod sebou hrnul beton,“ ukazuje muž ke stánku, který už byl – stejně jako všechny ostatní obchody – v tu dobu zavřený.

„Já jsem stál tady před záchodky. Lekl jsem se, byla to pěkná šlupka. Nevím, jestli začal pozdě brzdit, měl mikrospánek, nebo to byla technická závada,“ hloubal muž.

fojtikovic ( 16. července 2015 17:04 )

Odborník na hajzliky dělá odborné vyjádření

tgbb. ( 16. července 2015 09:36 )

 Kdyby ten vlak jel plnou rychlostí, tak by projel celou halou a skončil na ulici. Podle toho, že nejvzdálenější kusy betonu skončily před opačnou zdí narazil rychlostí max.40km/hod. Tomu odpovídá i poškození prvního vozu.

vrahrychtar ( 16. července 2015 07:54 )

hajzl-dedek se asi priotravil vypary z houven..

tggb ( 16. července 2015 06:36 )

a kdybys neměl plnou palici s.raček tak bys nepsal takový hovadiny, hňupe

kukuku ( 15. července 2015 23:28 )

Rychlost světla.

Zobrazit celou diskusi