Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Cestovka Marine Tour zkrachovala. 400 lidí neodletí na dovolenou

Klienti Marine Tour na dovolenou už neodletí.
Klienti Marine Tour na dovolenou už neodletí.  (Autor: archiv Blesk.cz)
Autor: Jan Kálal - 
25. června 2015
20:49

Zhruba 400 Čechů bude mít tento víkend zkažený začátek plánované dovolené. V pátek a sobotu měli odletět do Turecka, místo toho zůstanou doma. Cestovní kancelář Marine Tour totiž zastavila prodej zájezdů a zrušila i plánované odlety. Pražská firma vyhlásila úpadek, v zahraničí má 900 klientů. Ti se do Česka mají vrátit ve spolupráci s pojišťovnou.

„Paní jednatelka nám řekla, že cestovní kancelář prodala a nemá s ní už nic společného. Kontakt na nového majitele jsme nedostali,“ řekla Blesku ve čtvrtek večer Kateřina Petříčková z Asociace českých cestovních kanceláří a agentur.

Rozhodnutí o zrušení prodeje zájezdů podle Petříčkové přišlo ve čtvrtek v 16:20, zhruba hodinu poté se změnily i webové stránky cestovky. Nabídku zájezdů vystřídala zpráva o technickém výpadku.

Petříčková uvedla, že klienti Marine Tour, kteří jsou teď v zahraničí, by se měli vrátit bezpečně domů. Na argument, že pro ně nepřiletí z Česka letadla společnosti Onur Air, do kterých by měli nastoupit pro návrat do Prahy, ale odpověděla jen mlhavě. „Asi mají zajištěnou jinou dopravu,“ řekla.

Po deváté večer ale přišla další zpráva. Marine Tour vyhlásila oficiálně úpadek, žádný nový majitel se k ní nepřihlásil. 900 turistů, kteří už jsou v zahraničí, má do Česka pomoci dopravit Generali Pojišťovna.

Podnikatelka s rodinnou tradicí krachů

Jednatelkou Marine Tour byla do čtvrtka podnikatelka Stanislava Aknar. Jde o ženu z rodiny, která má s krachy cestovek bohaté zkušenosti. Její manžel Devrim Aknar pracoval do roku 2007 jako ředitel hned dvou cestovních kanceláří – Detur a I’m Travelling. Obě zkrachovaly.

Jeho manželka se ale ve stejném roce stala jednatelkou a majitelkou cestovní agentury Marine Tour. Krátce poté se Marine Tour změnila na cestovku se specializací na Turecko a Řecko.

invia ( 26. června 2015 13:05 )

Koupili jste si zájezd pres Invia.cz od Marine Tour? Pak jste v pohodě a o svou dovolenou se bát nemusíte Každý náš klient je totiž pojištěn FAKTOREM 100, který je součástí všech zájezdů prodaných prostřednictvím Invia! Díky pojištění FAKTOR 100 máte záruku, že o své peníze nepřijdete, více informací o tomto pojištění nalezente zde: http://www.invia.cz/faktor100/ V případě zájezdů od Marine Tour si vyberete jiný zájezd v hodnotě, kterou jste zaplatili. Pro výběr dovolené se obraťte na nás a nenechejte nic na náhodě.

Zobrazit celou diskusi