Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Někdejší vedení Letiště Praha si vyplatilo 200 milionů v odměnách. Dokumenty k nim však chybí

Někdejší vedení Letiště Praha čelí žalobě.
Někdejší vedení Letiště Praha čelí žalobě.  (Autor: Blesk - Alexandr Malachovský)
Autor: ČTK - 
11. června 2015
06:54

Vedení Letiště Praha podalo trestní oznámení kvůli odměnám, které si rozdělil bývalý management firmy v čele s Miroslavem Dvořákem. Za převod státního podniku na akciovou společnost si někdejší nejvyšší vedení vyplatilo podle deníku téměř 200 milionů korun. K výplatě odměn ale chybí kompletní dokumentace, napsal list MF Dnes.

"Zjistili jsme, že v roce 2008 se objevil závazek na platbu managementu a později došlo k jeho výplatě,“ řekl Mladé frontě Dnes Jakub Puchalský, mluvčí Českého Aeroholdingu, pod nějž spadá i Letiště Praha.

Ve výroční zprávě z toho roku je pak podle deníku uvedeno, že jde o závazek platby navázaný na splnění transformace státního podniku na akciovou společnost a její privatizaci.

Letiště ale nemá potřebné dokumenty, ze kterých by bylo jasné, na jakém základě byly peníze vyplaceny. "Nejsou tu kompletní smlouvy, které by ukazovaly, že k výplatě má dojít," uvedl Puchalský s tím, že firma proto podala trestní oznámení na neznámého pachatele.

Bývalému vedení podle MfD odešlo v minulých letech 197 milionů korun formou mimořádné odměny. Přes 150 milionů údajně získal Dvořák.

moiaza ( 11. června 2015 09:20 )

Možná je dotuje Dáša z pozůstalosti po Vaškovi Chrchlovi. Zakladateli kapitalismu v ČR a morálnímu devástatorovi republiky.

xindlceskej ( 11. června 2015 09:09 )

Z tohohle se ovšem nakrmili hlavně socani, letiště a aerolinky byla jejich zlodejna

mrdlafka ( 11. června 2015 09:00 )

dobytkové, h.ovno uměj a píšou si takový prachy, národ se pak skládá na operace pro nemocný děti, je to hnus

kuromrd ( 11. června 2015 08:25 )

a český dráhy ? jak si tam ten bu.ze.rant napsal na odchod deset melounů, vlaky měl zas.raný jak jetel, bordel na hajzlech, prostě nic a to ještě dal předtím tomu debilovi ze ZOO jako mluvčímu nástupní plat třista tisíc na měsíc, prostě to chce hole a udělat další revoluci, jinak to nepude

jana999 ( 11. června 2015 08:20 )

jak si můžou napsat odměny v mínusovém podniku, nerozumím, ted už je jasné proč tyto instituce jsou v mínusu, oproti Němcům, kde mají zaměstnanci nejmíň třikrát vyšší výplaty a nižší ceny letenek. My v těch letenkách musíme zaplatit tyto zloděje

Zobrazit celou diskusi