Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž, který zranil tři policisty, je ve vazbě: Řídil pod vlivem pervitinu a měl kradené SPZ

Autor: ČTK - 
9. června 2015
08:41

Muž, který 4. června při honičce s policií narazil v Kaznějově na severním Plzeňsku autem do policejního vozu a zranil v něm tři policisty, je ve vazbě. „Čtyřicetiletý muž z obce Bitozeves na Lounsku čelí obvinění z násilí proti úřední osobě,“ řekl policejní mluvčí Jan Koželuh. Kromě toho je obviněn také z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, protože řídil auto v době, kdy měl vysloven zákaz řízení. Dopravní nehodou, kterou muž jako řidič způsobil, a dalšími okolnostmi jeho jednání se dále zabývají policisté. 

Tři policisté, řidič a jeho spolujezdkyně utrpěli minulý čtvrtek ráno při nehodě u Kaznějova lehčí zranění. Do služebního vozu policie, který blokoval silnici, narazilo osobní auto pronásledované další policejní hlídkou. Záchranáři ošetřili na místě pět lidí, z toho tři policisty. Do nemocnice převezli s lehčími poraněními čtyři lidi k dalšímu vyšetření, už byli propuštěni. 

Policejní hlídka v Třemošné při silniční kontrole zastavovala osobní vůz, který začal ujíždět. Hlídka ho pronásledovala, do akce se zapojili také policisté z Kaznějova a z Dopravního inspektorátu Plzeň-venkov, kteří svými vozy zablokovali silnici na příjezdu ke Kaznějovu, uvedl minulý týden Koželuh. Řidič pronásledovaného automobilu při tom narazil do vozu hlídky z Kaznějova.

Pak z auta vyběhl a začal utíkat, po několika metrech ho policisté zadrželi. Na pronásledovaném autě byly kradené registrační značky a uvnitř v autě byly kanystry plné nafty. Řidič byl podle orientační zkoušky na drogy pod vlivem pervitinu. Podle informací ČTK měl v minulosti problémy se zákonem v několika krajích.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi