Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rockový festival rozmetala silné bouře: Minimálně 30 lidí zranila

Autor: haj - 
7. června 2015
20:48

Hudební festival Rock am Ring v západní části Německa, kde mezi více než 60 umělci vystoupila například i kapela Foo Fighters, zasáhla mohutná bouře. Z nebe šlehaly děsivé blesky a některé účastníky koncertu zranily.

Festivalu se zúčastnilo více než 90 000 lidí. Zábavu jim překazila bouřka, při níž se minimálně 31 osob zranilo. Osm členů produkčního týmu a 23 diváků bylo převezeno do nejbližších nemocnic.

Po dni vedra a dusna přišla silná bouřka, jejíž blesky ohrožovaly všechny účastníky hudební akce. Podle policie první blesk udeřil na festivale kolem jedné hodiny ráno, chvíli poté, co ze scény odešel zpěvák Marilyn Manson.

Na výstup Němce Fritze Kalkbrennera kolem půl druhé už vůbec nedošlo, organizátoři festivalu zrušili všechna nadcházející vystoupení a nahnali diváky do stanů, které je měly před bouřkou ochránit. Další blesk rozčísl oblohu asi ve čtyři ráno.

Ani jeden z blesků naštěstí neuhodil přímo do žádného člověka. Ke zraněním podle německého webu SWR Fernsehen docházelo nejčastěji tak, že se někdo dotkl předmětu, do kterého předtím blesk udeřil.

Festival Rock am Ring se koná každoročně v Nürburgringu, letos se ale akce kvůli oslavám třicátého ročníku konala výjimečně na letišti v Mendigu. Letošní ročník i přes nepřízeň počasí dál pokračuje a vystoupí například slavné kapely jako Prodigy, Foo Fighters či Slipknot.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi