Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nehoda hasičů při výjezdu ve Znojmě: Jeden z nich zemřel v nemocnici

Autor: simao - 
15. května 2015
16:51

Smutná zpráva přišla v pátek ze Znojma. Jeden z hasičů, zraněných při dubnové nehodě požární cisterny, dnes zemřel. Patrně šlo o velitele vozu.

„Ve vozidle jeli čtyři hasiči. Velitel vozu se při nehodě těžce zranil a z místa jej transportoval vrtulník záchranné služby. Další příslušník utrpěl středně těžká poranění. Zbylí dva hasiči se zranili lehce,“ uvedl k nehodě tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje Jaroslav Mikoška.

K nehodě došlo 10. dubna. Podle serveru Požáry.cz v pátek 15. května jeden ze zraněných hasičů zemřel v nemocnici. Nehodu natočil jeden z řidičů, který jel kolem.

„Zemřel jeden z členů osádky hasičského vozidla. Více informací s ohledem na pozůstalé nebudeme v tuto chvíli zveřejňovat,“ potvrdila iDNES.cz policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. Podle MF DNES by mrtvým měl být právě velitel vozu.

Hasiči jeli ke smrtelné nehodě auta a cyklisty. K nehodě došlo v levotočivé zatáčce, hasičské auto bylo pořádně zdemolované. Převrátilo se dokonce přes střechu. Policie stále ještě případ vyšetřuje, čeká totiž na některé expertizy a posudky znalců z oboru dopravy. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi