Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Seniorka sjela s kolem do rybníka. V nemocnici zemřela

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ljš, ČTK - 
11. června 2015
14:58

Do rybníka Tajch v Liberci sjela ve středu třiasedmdesátiletá cyklistka, po převozu do nemocnice zemřela. Kvůli zjištění příčiny smrti nařídili policisté soudní pitvu.

Seniorka jela na jízdním kole dopoledne od Chatařské ulice, která je poblíž hráze veseckého rybníka. "Ze zatím nezjištěných příčin vyjela mimo komunikaci a sjela přímo do rybníka," uvedla krajská mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Zachránit se ji pokusila sedmadvacetiletá žena, která byla na protější straně rybníka. K hrázi se rozběhla, když uslyšela hlasité žbluňknutí a uviděla velké kruhy na hladině. Když spatřila ženu pod hladinou, skočila do vody, k tonoucí ženě doplavala a snažila se ji dostat na břeh. Přitom ještě hlasitě volala o pomoc. "Považuji za nutné a důležité vyzdvihnout jednání sedmadvacetileté ženy, která na nastalou situaci velice rychle zareagovala," uvedl krajský ředitel policie Vladislav Husák.

Následně se k mladé ženě přidala další žena a společně tonoucí seniorku vytáhly na břeh, kde se ji pokoušely oživit až do příjezdu profesionálních záchranářů. Záchranka ženu ve vážném stavu převezla do Krajské nemocnice Liberec, kde zemřela. Tragickou událostí se zabývají liberečtí kriminalisté.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání