Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie pátrá po dvou školačkách: Utekly z psychiatrické léčebny!

Autor: ljš, ČTK - 
21. ledna 2015
15:58

Mají výchovné problémy, a tak byly Anna a Jaroslava z Liberecka umístěny na dětské oddělení psychiatrie v Liberci. Odtud ale utekly a pátrá po nich policie.

Dívky ve věku 14 a 15 let utekly při odpoledním pobytu na zahradě, přelezly plot. „Personál oddělení jejich útěk zaregistroval asi po dvou minutách a neprodleně informoval policii,“ řekla mluvčí liberecké nemocnice Barbora Silná.

Obě dívky mají výchovné problémy a v zařízení jsou umístěny na základě žádosti rodičů. U sebe nemají žádné peníze ani mobilní telefon. „Podle informací získaných od kamarádů měly být viděny v úterý ve večerních hodinách v Jablonci nad Nisou. Dívky byly již v minulosti pohřešované,“ uvedla krajská mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Čtrnáctiletá Ukrajinka Anna Drobiazhenková má trvalé bydliště v Jablonci, hovoří česky s lehce ukrajinským přízvukem. Měří 165 centimetrů a je hubená. Vlasy má středně dlouhé, obarvené do světle zrzava, oči má hnědozelené. V době útěku měla na sobě tmavě růžovou zimní bundu s páskem a tmavé kalhoty.

O rok starší Jaroslava Haasová má trvalé bydliště v Liberci, měří 162 centimetrů a je také hubená. Vlasy má černé, středně dlouhé a rovné, oči hnědé a nosí dioptrické brýle. Při útěku měla na sobě bílo-zelenou zimní bundu s kapucí a rifle se vzorem kytiček.

Pokud jste dívky viděli, kontaktujte linku 158.

mak ( 26. ledna 2015 10:13 )

No to je zabezpečení, když dvě malý holky metr šedesát výšky jen tak přehopsnou zeď....

zelena.karkulka ( 21. ledna 2015 21:44 )

Nejsme u tvýho zetě v Alžíru 

krdasseneda ( 21. ledna 2015 20:45 )

je to klon

.girasole ( 21. ledna 2015 18:56 )

vekove by to odpovidalo voghte ze? kolik je jedna a jedna?

jentakjen.voght. ( 21. ledna 2015 18:27 )

Ne, tvoje máma a tvoje ségra, pičo!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání