Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vražedkyně ze Žďáru si své běsy zapisovala: Z deníků šla hrůza!

Autor: Ivana Žáková - 
17. října 2014
05:00

Barbora Orlová (26), vražedkyně ze Žďáru nad Sázavou, si psala tajně deníky. Její maminka je náhodou objevila, když se dcera léčila. Jak sama přiznala, při jejich čtení jí běhal mráz po zádech.

„Tehdy jsem pochopila, jak moje dcera strašně trpí. Jak je zoufalá a nedokáže se té nestvůře, která ji pronásledovala, bránit. Cítila se neustále ohrožena. Nedá se vůbec popsat ani hovořit o tom, co v nich bylo. Cáry papírů pomalované pastelkami, škrábance, děsivé písmo, kterým běžně má dcera nepsala,“ řekla Blesku Dagmar Orlová.

V těch denících je podle ní celá zlomená a týraná duše dcery, kterou sužovala hrůza a děs. „Když zjistila, že jsem je našla, hrozně se styděla. Slíbila jsem jí, že je nikdy nikomu neukážu. Že budu chránit její nejintimnější soukromí, její nitro. Deníky jsem dala do rukou soudním znalcům, aby prokázali, jak moc dcera trpěla a byla ve skrytu své duše nemocná,“ řekla včera matka Blesku.

Video Matka schizofreničky, která zavraždila Petra: Vím, proč zabíjela! - Ivana Žáková
Video se připravuje ...

Otázkou stále zůstává, kdo zavinil, že Barbora Orlová trpěla nadále schizofrenií natolik, že spáchala další zločin? Vina padá na opavskou psychiatrickou léčebnu i soudce.

„Barunka se po propuštění z léčebny léčila přesně podle nařízení lékařů. A režim přesně dodržovala, ať co se týče braní léků nebo návštěvy u lékařů. Lékařům se zdála v naprostém pořádku,“ pověděla Blesku matka Dagmar Orlová.

Podle ní o tom nepochybovali ani lékaři, že je Barbora natolik v pořádku, aby mohla zůstat doma. „Musely se znovu náhle vrátit do její hlavy ty nebezpečné hlasy,“ řekla matka.

Video Zprávy: Boj o život slavné modelky! A vraždkyně ze Žďáru chtěla, aby ji zastřelili! - Blesk TV
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání