Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zajatkyně brutálních bojovníků IS: Byla dvacetkrát odpaněna!

Autor: haj - 
9. května 2015
17:53

Velvyslankyně OSN procestovala pět asijských zemí, kde řádí islámští radikálové z hnutí Islámský stát (IS). Mluvila s dívkami, které byly teroristy zneužívány jako sexuální otrokyně, a přivezla zprávy o jejich hororových zážitcích.

Radikálové pořádali dokonce „bazary s otroky“, kde stavěli na odiv a vzájemně si vyměňovali dívky ze Sýrie a Iráku, které používali jako sexuální otrokyně. Obvyklé bylo také ženy vysvléct, rozdělit do kategorií a později také přepravit do jiných částí země.

Teroristé také přinutili jednu ze sexuálních otrokyň, aby se postupně vdala za dvacet bojovníků hnutí IS. Navíc po každém sexu jí provedli bolestivý zákrok, který z ní znovu udělal pannu, uvedl britský Daily Mail.

Zainab Bangura, zvláštní velvyslankyně OSN ve věci sexuálního násilí, cestovala do Sýrie, Iráku, Turecka, Libanonu a Jordánska a vyslechla stovky žen a mladých dívek, které přežily brutální sexuální zneužívání. „Ženy a dívky jsou ohrožovány a je na ně útočeno v každém bodu jejich životů,“ vylíčila situaci Bangura Daily Mailu.

„Vytvořili ze sexuálního násilí a brutálního chování k ženám ústřední aspekt své ideologie a akcí. Používají jej jako taktiku terorismu k prosazení svých klíčových strategických cílů,“ dodala.

O hrůzných praktikách bojovníků Islámského státu se mluvilo již dříve. Ženy byly v útlém věku (třeba i ve věku 5 let) unášeny z domovů a opakovaně znásilňovány. Některé z obětí dokonce musely čelit návratu domů po otěhotnění s únosci. V jejich komunitě, která odsuzuje předmanželský sex, jim pak hrozilo vyloučení ze společnosti.

salto ( 26. května 2015 08:30 )

Že by Putin?

ad-ga ( 9. května 2015 19:49 )

dvacetkrát odpaněna! copak jsou to za výrazy.!!!!!! Pěkně ku**víte český jazyk. Redaktoři by měli peníze za články vracet a ne dostávat zaplaceno.

iribr ( 9. května 2015 18:55 )

 Jezis kdo tyhle kraviny pise.

pekaaaros ( 9. května 2015 18:47 )

Náckové se aspoň o tu tvář dobra snažili v propagandách. Těmhle je to šumák. Jdou na to metodou zastrašování. Je to zlo bez svědomí, který není jen proti kultuře nebo civilizaci. Je proti podstatě lidstva. A proti takovejm by měl být veden pozemní útok bez jaké koliv humanity. Zájem podstaty lidstva by měl být stavěn nad zájem humanity.

jerry ( 9. května 2015 18:34 )

Nechci ti do toho kecat ale osobně moc nevěřím tomu, že si to tady přečtou.

Zobrazit celou diskusi