Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

USA vypsaly tučné odměny za největší teroristy IS: Půl miliardy za tyto 4 hlavy

Autor: so - 
9. května 2015
07:52

Američanům došla s teroristy Islámského státu (IS) trpělivost a vypsali odměnu přes 488 milionů Kč za informace o místě úkrytu čtyř vysoce postavených členů této radikální organizace.

Všichni čtyři muži jsou podle amerického ministerstva zahraničí zodpovědní za systematické porušování lidských práv, včetně masových poprav, znásilňování a zabíjení dětí.

USA už dříve vypsaly odměnu 244 milionů Kč na hlavu samozvaného šéfa Islámského státu Abú Bakra Bagdádího. Ten však byl podle některých zpráv při náletu zraněn a má se nacházet ve stavu klinické smrti.

Staršina - 171 mil. Kč

Abdar Rahmán Mustafa Kadúlí. Býval členem irácké odnože teroristické organizace al-Káida, a když byl v roce 2012 propuštěn z vězení, připojil se k IS v Iráku a Levantě.

Hlásná trouba - 122 mil. Kč

Abú Muhammad Adnání, mluvčí IS. Je to on, kdo neustále vyzývá muslimy žijící v zahraničí, tzv. vlky samotáře, aby útočili na cíle v USA a jinde v civilizovaném světě.

Čečenský Omar - 122 mil. Kč

Tarchan Tajumurazovič Batirašvili, velitel vojenských operací IS ve čtyřech syrských provinciích vč. Rakky. Jeho lidé mu přezdívají Čečenský Omar a má na svědomí mučení zajatců ze Západu.

Bomber - 73 mil. Kč

Tárik bin Tahár bin Fálih Avní Harzí zvaný Bomber. Tunisan ovládající severní Sýrii při hranici s Tureckem, navíc koordinuje sebevražedné atentáty a verbování nových rekrutů.

tgbg ( 9. května 2015 10:03 )

Na seznamu evidentně chybí ruský Putler, který je zodpovědný za rozpoutání všech konfliktů na světě.

Zobrazit celou diskusi