Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Řidič měl v krvi skoro šest promile! Z nemocnice po vystřízlivění utekl

Opilému muži naměřili strážníci 5,9 promile, přesto utekl z nemocnice. (Ilustrační foto)
Opilému muži naměřili strážníci 5,9 promile, přesto utekl z nemocnice. (Ilustrační foto)  (Autor: Pavel Hofman)
Autor: INT, lm - 
4. května 2015
18:53

Městská policie v Hradci Králové měla v noci na sobotu napilno. Ve městě totiž našli namol opilého třiačtyřicetiletého Slováka, který nadýchal těžko uvěřitelných 5,9 promile. Ale ani tento stav mu nezabránil v tom, aby strážníkům později utekl.

Na muže ležícího na zemi strážníky upozornil oznamovatel krátce po druhé hodině ranní. Podle mluvčí městské policie v Hradci Králové Evy Kněžourové se kolemjdoucí bál k ležícímu přiblížit, takže nevěděl, jestli je opilý, nebo zraněný. 

„Při příjezdu hlídky muž ležel na břiše a spal. Po probuzení a otočení na záda strážníci zjistili, že je celý od krve. Ta mu pravděpodobně vytékala z ucha. Byl při vědomí, ale nedokázal s hlídkou komunikovat,“ popsala mluvčí situaci po příjezdu hlídky. Strážníci muži zavolali záchranku, která ho převezla do nemocnice. Zkouška posléze prokázala 5,9 promile alkoholu v krvi.

K velkému překvapení strážníků za hodinu volali lékaři, že jim značně opilý pacient z ordinace utekl. „Strážníci ho nalezli sedět za jednou z budov nemocnice. Třiačtyřicetiletého Slováka vrátili zpět na ošetřovnu. Lékař po vyšetření rozhodl o jeho umístění na záchytce,“ uzavřela mluvčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi