Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V Nepálu zachránili patnáctiletého chlapce: V troskách byl po zemětřesení pět dnů!

Autor: shp - 
30. dubna 2015
10:34

Zázrak! V Nepálu postiženém devastujícím zemětřesením našli záchranáři v troskách zřícené budovy živého patnáctiletého chlapce. Pema Lama byl v troskách uvězněn celých pět dní. Jeho tělo bylo zaklíněno mezi dvěma poschodími, která ho uvěznila po zřícení.

Zraněný Pema ležel v troskách zříceného hotelu v Káthmándú. „Chlapec nebyl příliš hluboko pod ruinami domu, ale jeho tělo bylo zaklíněno mezi dvěma poschodími, jež se zhroutila na sebe,“ vypověděl vedoucí záchranného týmu z USA Andrew Olvera.

Chlapec byl při vynášení z trosek po záchraně celý pokrytý prachem a vypadal vyděšeně. Mrkal však a rozhlížel se očima kolem sebe, což je dobré znamení. Když ho vynesli na světlo, zamhouřil je. Jeho zrak neviděl světlo po dlouhou dobu.

Celá operace byla nebezpečná. Je to ale risk versus zisk. Pro záchranu života riskujeme skoro cokoliv,“ dodal Olvera. Po transportu chlapce do nemocnice začali záchranáři hlasitě jásat a oslavovat.

V Nepálu, kde po sobotním zemětřesení zahynulo přes 5500 lidí, jsou teď dobré zprávy vzácné. Mezi oběťmi nebyl žádný Čech.

paralenka ( 30. dubna 2015 10:53 )

slusne dlho vydrzal.

Zobrazit celou diskusi