Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nepálec přežil tři dny pod troskami: Pil vlastní moč

Autor: ljš, ČTK - 
29. dubna 2015
15:02

Už nevěřil, že ho najdou! Po 82 hodinách ale osmadvacetiletého muže z trosek budovy zřícené při sobotním zemětřesení v Nepálu vyprostili. Zachráněný pak přiznal, že musel pít vlastní moč, aby přežil.

Riši Khanal právě dojedl oběd v jednom z hotelů v Káthmándú a vyšel do druhého patra sedmiposchoďové budovy, když se najednou začalo všechno chvět a padat. Khanala srazilo na zem řítící se zdivo a uvěznilo jeho nohy.

„Zpočátku jsem si dělal naděje na záchranu, ale v pondělí jsem veškeré naděje vzdal. Nehty jsem měl úplně bílé a rty rozpraskané… Byl jsem si jistý, že nikdo nepřijde. Byl jsem si jistý, že zemřu,“ řekl dnes při rozhovoru v nemocnici, obklopený příbuznými.

V troskách hotelu měl kolem sebe mrtvoly a šířil se tam odporný zápach. Khanal ale vytrvale bušil na trosky, což k němu nakonec přivedlo francouzský záchranný tým, který ho po asi pětihodinové operaci vyprostil ven.

„Tloukl jsem na trosky a nakonec mi někdo odpověděl a přišel na pomoc. Neměl jsem nic k jídlu ani k pití, tak jsem pil vlastní moč,“ prohlásil muž.

Lékaři se údajně chystají Khanalovi amputovat nohu, protože byla postižena vnitřním krvácením. „Snažíme se kontaktovat jeho rodiče, protože se chystáme provést závažnou operaci,“ řekl lékař Akhileš Šrestha, který ho ošetřuje.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tgbg ( 29. dubna 2015 19:09 )

Nepálec aspoň ví, jak chutnalo komunistické pivo.

alenamalena ( 29. dubna 2015 16:23 )

Pokud byl zavalenjakoby ohnutý, že si dosáhl na pohlaví, tak snad bych pochopila, že se napil,, pokud byl zavalen narovnaný, tak pochybuju, že měl místo se tam nějak kroutit, aby se mohl napít.......

Zobrazit celou diskusi