Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nechutné selfie šílenství v Nepálu: Před troskami se fotí i záchranáři!

Autor: shp - 
28. dubna 2015
11:09

Zříceniny i stovek let starých pamětihodností a budov, vzduch naplněný prachem i zápachem z hnijících těl, nic jiného než atmosféra naprostého zmaru a neštěstí. Tak to vypadá aktuálně v zemětřesením stiženém Nepálu, kde kvůli katastrofě zahynulo na 4400 lidí. I v takové situaci se však najdou tací, kteří si si fotí selfie.

Zničená devítipatrová věž Dharahara, která se ještě donedávna pyšnila točitým schodištěm s dvěma sty schody, je stále navštěvovanou turistickou atrakcí. Místní i turisté si před zničenou památkou fotí selfie.

Ne všem obyvatelům nepálského hlavního města Káthmándú se ale takovéto chování zamlouvá. Pochopitelně. Někteří místní, především starší, na fotící se exhibicionisty dokonce slovně zaútočili s tím, že jejich chování je podřadné a nedůstojné.

Není sice jasné, kolik lidí ve věži zahynulo, ale podle odhadů v ní v době zemětřesení byly desítky turistů. Horší než po snímku toužící Nepálci a turisté je ale čínský záchranář.

Měl by se snažit hledat přeživší, případně se postarat o přepravu zesnulých, ale ne, on vytahuje mobil a v troskách zříceného hotelu v Káthmándú se fotí. To už nepotřebuje další komentář.

mad_max ( 28. dubna 2015 15:28 )

Blesk se pozastavuje nad tím, že je něco nechutné? To jsem se zasmál

odetka.odetka ( 28. dubna 2015 14:15 )

Pasou? Copak ty fotky nekomu prodavaji. Vam asi hrabe

odetka.odetka ( 28. dubna 2015 14:14 )

Ja porad nechapu, co je na takovem selfie spatne? Myslim, ze horsi je, kdyz davaji v Blesk vyfocenen mrtvoly z takovych nestesti

mortis69 ( 28. dubna 2015 13:28 )

Jseš úplně blbej.Pracoval jsem u SČVK,při povodních v Chrastavě a Hrádku nad Nisou (toho času pod Nisou).Taky jsme si dělali fotky z míst,kde jsme zasahovali.Jen nás nenapadlo dávat to na fejs,nebo to dál publikovat

Rumprecht ( 28. dubna 2015 12:16 )

Jistě, ti tam už byli před zemětřesením.

Zobrazit celou diskusi