Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tři školačky, tři různá pátrání: Policie hledá 13letou a 14letou dívku, další našla v Praze

Policie ČR pátrá po školačkách Valeriyi a Markétě.
Policie ČR pátrá po školačkách Valeriyi a Markétě.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
23. dubna 2015
20:51

Tři vyhlášená pátrání na různých místech republiky. To je znepokojující bilance za čtvrtek. Průběh je vždy podobný – školou povinná dívka odešla z domu či utekla, už se nevrátila. Po Valeriyi, Natálii a Markétě byla vyhlášena pátrání v Praze, na Havlíčkobrodsku a v Českých Budějovicích. Natálii již policie našla.

Pražská policie od úterního dopoledne pátrá po 13leté dívce dívce jménem Valeriya Tafiychuk z Prahy 4. Její matka ji naposledy viděla v úterý, kdy řekla, že jde ke kamarádce. Od té doby o sobě dívka nedala vědět.

Ve středu dívku spatřila blízko jejího bydliště její teta, dívka však před ní utekla. Dívka už v minulosti jednou domov na několik dní opustila. ČTK dnes o pátrání informovala policejní mluvčí Iveta Martínková.

Dívka vypadá na 15 až 16 let, je hubená, vysoká asi 160 centimetrů. Má hnědé dlouhé vlnité vlasy a hnědé oči. V době odchodu na sobě měla mikinu, světle modré džíny, černý kabát a na nohou bílé tenisky. Jak jméno napovídá, Valeriya má ukrajinskou státní příslušnost. „V minulosti už jednou z domova odešla a kriminalisté ji vypátrali až po několika dnech mimo území hlavního města,“ uvedla Martínková.

Pohřešovaná Valeriya Pohřešovaná Valeriya | Policie ČR

Markéta má na předloktí nápis Love

Další pohřešovaná dívka. Pátrání bylo vyhlášeno i po čtrnáctileté Markétě Pelikánové z Českých Budějovic, která ve středu v podvečer utekla v ulici Na Sadech své matce. Od té doby se nevrátila domů a nepodala o sobě zprávu.

Policisté po dívce už začali pátrat v noci na dnešek, řekla ČTK mluvčí Lenka Kozoňová. Pohřešovaná dívka je štíhlá, vysoká zhruba 150 až 152 centimetrů. Zdánlivě vypadá na 16 až 17 let. Pelikánová má hnědé oči a rovné, dlouhé, hnědé vlasy.

Naposledy byla oblečena do černé kožené bundy, bílého trička, černých elastických kalhot a na nohách měla bílé tenisky se svítícími tkaničkami. Na levém předloktí má tuší namalovaný nápis Love.

Pohřešovaná Markéta Pohřešovaná Markéta | Policie ČR

13letá Natálie nepřišla ze školy v Chotěboři. Odjela do Prahy

Po třináctileté Natálii z Havlíčkobrodska pátrala policie také. Nevrátila se ze školy v Chotěboři. Pohřešování oznámila opět dívčina matka. Policejní pátrání trvalo dnes několik hodin. Skončilo dobře. „Dívka je v pořádku a po provedení nezbytných procesních úkonů bude předána rodičům,“ uvedla mluvčí Kraje Vysočina Dana Čírtková. Natálii přitom našli v Praze.

Lidé mohou jakékoliv informace o zbylých pohřešovaných dívkách volat na linku 158.

pekaaaros ( 24. dubna 2015 19:25 )

od pohledu takový typický holky-telenovelky, co si jdou naproti svýmu 150 dílnýmu romantickýmu příběhu s nagelovaným krasavcem. Pokud možno co nejvíc plážovo-diskotékovým typem s italským parfémem i vizáží. Tohle není moje krevní skupina lidí, takže nezájem.

fotrpjotr ( 24. dubna 2015 01:24 )

To jsou sexy holky,ne školačky.Ve škole na nový tablet a mobil nevydělají,je příjemnější možnost si přivydělat.

zlobivka1986 ( 23. dubna 2015 23:47 )

Jsou nějaký špinavý, nebo se mi to zdá?

jahodove_ticho ( 23. dubna 2015 22:57 )

od pohledu typický "disko roztahovačky"...

Zobrazit celou diskusi