Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lukáš žil doma s mrtvou babičkou: Mrtvolu Alžběty skladoval v lednici!

Autor: shp - 
8. dubna 2015
12:29

Na tyto Velikonoce policisté ze slovenského města Krumpachy jen tak nezapomenou. Přímo na Velikonoční pondělí našli v jednom z místních bytů mrtvou seniorku Alžbětu (†82). Její tělo bylo narvané v ledničce. Skladoval ji tak její vnuk Lukáš (25).

Tělo ženy bylo už v pokročilém stadiu rozkladu. Strážce zákona přivolali obyvatelé domu, kteří cítili nesnesitelný zápach. Ve společné domácnosti žil se seniorkou její vlastní vnuk Lukáš. Sousedy přesvědčil, že je u sestry. Právě podle sousedů jde už o třetí záhadné úmrtí v rodině.

Z nálezu mrtvé stařenky jsou zděšení. „Babičku jsem neviděla od poloviny října. Ptala jsem se Lukáše, kde je. Tvrdil, že babka je u sestry. S nikým se tu ale nebavil, nechodil na návštěvu,“ prohlásila sousedka Eva Bystrcká. „Možná si babku nechal, aby měl životní jistoty,“ přemýšlí nahlas.

Lukáš měl totiž za stařenku podpisové právo k důchodu. Pracoval jen příležitostně. „On je takový podivín. Často jsme se potkali a nic neříkal. Povídali jsme mu, aby s tím smradem něco dělal. Nechtěl nás pustit do bytu,“ říká soused Pavel Vaľko.

Lukáš nakonec skončil v policejní cele. „Vyšetřovatel začal trestní stíhání pro podezření ze zločinu zabití a přestupku hanobení mrtvého,“ uvedla krajská policejní mluvčí Jana Mesárová. Příčinu a okolnosti smrti babičky odhalí až pitva. Jen její vnuk ví, jak dlouho byla doma bez života.

Sousedé nechápou, jak mohl žít s mrtvolou. Říkají, že jde o třetí záhadné úmrtí v rodině. Do pronajatého bytu se totiž před čtyřmi roky nastěhovali čtyři lidé Lukáš, jeho babička, máma a strýc. Podle sousedů se máma upila k smrti.

„Strýc byl velmi nemocný. Nedali ho do nemocnice a zemřel doma,“ šeptají. Obyvatelé domu nyní doufají, že se strašidelného bytu už víc nebudou muset bát.

Zobrazit celou diskusi