Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pilot, který naboural letadlem do hor: Problémy se zrakem! Zakázali by mu létat?

Autor: kat, šim - 
28. března 2015
17:49

Deprese zřejmě nebyly jediným problémem německého pilota Andrease Lubitze (†27), který v úterý úmyslně havaroval s airbusem společnosti Germanwings. Z jeho lékařských záznamů vyšlo najevo, že měl problémy i s očima!

V posledních letech podstoupil blíže neurčenou léčbu zraku, což ho pravděpodobně mohlo připravit o pilotní licenci. Ať už by mu zakázali létat kvůli psychickým problémům, nebo z důvodu špatného zraku, Lubitzovi by se v tu chvíli zhroutil svět. Létání bylo jeho jedinou vášní, není tedy divu, že se rozhodl skoncovat se životem. Jeho duševní nevyrovnanost nejspíš způsobila, že se s sebou rozhodl vzít dalších 149 lidí...

Vyšetřovatelé při prohlídce obou Lubitzových bydlišť (domu u rodičů i bytu v Düsseldorfu) našli dvě roztrhané neschopenky, jedna z nich byla platná i na úterý, kdy se tragická nehoda stala. Navíc vyšlo najevo, že v únoru a v březnu byl dvakrát v nemocnici kvůli diagnostickému vyšetření. Zda to bylo kvůli očím, zatím není známo.

Bývalá přítelkyně Lubitze pro německý Bild vypověděla, že jí v minulosti řekl, že jednou udělá něco velkého, co změní systém a za co si jeho jméno zapamatují všichni. Svěřila se, že tenkrát jí jeho slova nedávala smysl, ale nyní to prý všechno do sebe zapadá. Řekla také, že se Lubitz často budil ze spaní křikem: „Padáme dolů!“



Ačkoli francouzský prokurátor ve čtvrtek na tiskové konferenci jasně řekl, že šlo o úmyslný čin šíleného pilota, francouzští vyšetřovatelé stále nevylučují, že mezi příčinami úterního zřícení letounu společnosti Germanwings je i technická závada. Osoba pilota prý není jedinou stopou, na kterou se vyšetřování zaměřuje.

"V tuto chvíli nelze vyloučit hypotézu technické závady," řekl francouzské televizi BFMTV šéf francouzských vyšetřovatelů nasazených v německém Düsseldorfu Jean-Pierre Michel. Vyšetřování podle něj pokročilo, ale ještě chybí "technické detaily".

"Osoba" kopilota je "závažná stopa", ale "ne jediná", řekl Michel agentuře AFP. Vyšetřovatel dodal, že v této fázi vyšetřování stále nebyl v životě pilota zjištěn "zvláštní prvek", jakým by byl například rozchod s přítelkyní nebo problémy v zaměstnání, který by vysvětloval úmyslné zničení letadla.

gabreta ( 29. března 2015 10:03 )

To je najednou důvodů, proč druhý pilot byl psychopat a sebevrah! Prostě důvod pádu potřebuje důvod a faktická příčina zůstane utajena!!

milosuvadvokat ( 28. března 2015 23:33 )

Pavliku, Pavliku, ajaj

gatear ( 28. března 2015 23:20 )

co se divíte, zřejmě našli sekeru

fotrpjotr ( 28. března 2015 21:59 )

Co se ještě nedozvíme.Nejvíc se směju,že pilot který byl mimo kabinu,chtěl rozbit dveře sekyrou,to ho někdo udal,že to ví.

pityuka ( 28. března 2015 20:47 )

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/310547/pilot-ktery-naboural-letadlem-do-hor-problemy-se-z rakem-zakazali-by-mu-letat.html Blbosť- si myslíte že taká precízna letová spoločnosť bude vyberať pilotov ako u nás na verejnoprospešné práce- je to nehorázne čo dokážu s médiami robiť a manipulovať udalosti -takže nečítať točo sa vám snačia naservírovat ale čo je ukryté za tým však poučenie americké dvojičky zostrelenie lietadla nad ukrainou a pod.samé klamstvo!!!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi