Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladičký vrah z videa ISIS je Francouz: Je z rodiny teroristů!

Autor: so - 
12. března 2015
16:05

Francouzům se zřejmě podařilo rozluštit totožnost malého chlapce, který má na posledním videu Islámského státu popravit zajatého izraelského Araba Muhammada Musaláma (†19). S velkou pravděpodobností jde o syna životní partnerky francouzského islamisty Sabriho Essida.

Chlapci oblečenému ve vojenském maskovacím oděvu na videu odvysílaném 10. března je asi 12 až 13 let. To odpovídá věku syna, který se narodil Essidově partnerce ve Francii, uvedl odborník na islámský terorismus Jean-Charles Brisard.

Essid sám rovněž stojí na zmíněném videu vedle svého údajného nevlastního syna a má bohatou zločineckou minulost. V roce 2006 byl odsouzen ke čtyřletému vězení za nábor lidí pro al-Káidu. Navíc je nevlastním bratrem Mohameda Meraha, který ve jménu islámské teroristické sítě al-Káida v březnu 2012 zavraždil na jihu Francie sedm lidí a nakonec byl zastřelen zásahovou jednotkou.

Děti ve válce 

Děti se objevují stále častěji na propagandistických videích Islámského státu, který se tak snaží zasáhnout mysl lidí a ujistit, že jsou připraveni nástupci současných bojovníků. Organizace Human Right Watch loni v červnu s odvoláním na syrské zdroje uvedla, že od září 2011 v Sýrii zahynulo nejméně 194 chlapců, kteří nebyli mezi civilisty, ale mezi bojovníky.

sestrasestry ( 13. března 2015 13:04 )

Vědí, že výchovou dostanopu spolehlivé bojovníky. Dospělým ,kteří konvertují asi nevěří nikdy zcela, a taky je popravují.

tymitaky ( 12. března 2015 19:30 )

Vypadá to, že nejvíc teroristů má Francie a Anglie, řeči o integraci vypadají trapně.

4rek ( 12. března 2015 17:07 )

Copak to jde? Naopak je třeba se zamyslet, jestli to nedělají z důvodů frustrace z nízkých dávek a přidat jim.

Zobrazit celou diskusi