Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Starosta Jeruzaléma zneškodnil teroristu: Se svým týmem ho srazil k zemi

Nir Barkat využil šesti let v amrádě. Se svými bodyguardy zneškodnil teroristu.
Nir Barkat využil šesti let v amrádě. Se svými bodyguardy zneškodnil teroristu.  (Autor: Youtube.com, Twitter)
23. února 2015
16:05

Starosta Jeruzaléma Nir Barkat osobně zneškodnil teroristu. Na přechodu si všiml Palestince, který pobodal kolemjdoucího. Za vydatné podpory bodyguardů se na něj vrhl. Celý incident zachytila kamera. Lidé starostu nyní oslavují jako hrdinu.

Videozáznam zachycuje přechod pro chodce. Stojí na něm skupinka lidí. Najednou jeden z nich vytáhne nůž a bodne nic netušícího muže před sebou do zad. Ten se otočí, brání se aktovkou a pomalu ustupuje. Palestinský terorista ho váhavě následuje. V tu chvíli se do akce zapojí starosta a jeho bodyguardi.

„Jeli jsme kolem náměstí Safra, když můj tým najednou upozornil na teroristu s nožem hned vedle nás. Okamžitě jsme společně s mými bodyguardy vyskočili z auta, vyrazili mu zbraň a společně jsme ho drželi, dokud nedorazily bezpečnostní složky. Oběti jsme také poskytli první pomoc,“ popisoval situaci Nir Barkat.

Starosta Jeruzaléma není žádný nováček v přímých soubojích s nepřítelem. Šest let sloužil v armádě u výsadkářů.

lynx ( 24. února 2015 09:21 )

Na videu je jasně vidět, že starostu bodyguardi následují, ale vlastní akci provedl sám, oni pak útočníka znehybnili na zemi a on se šel věnovat zraněnému muži. Tomu se říká superman!

maryfox ( 23. února 2015 17:16 )

To je jiný borec než náš rudý šváb, kterého před vajíčky a rajčátkem musí chránit tlupa podržtašků.

Zobrazit celou diskusi