Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Český řidič autobusu v kritickém stavu: Zlámané nohy a operovaná pánev!

Autor: ČTK - 
1. února 2015
18:30

Český řidič autobusu, který boural v sobotu na východním Slovensku, je i nadále v kritickém stavu. Podrobil se přitom již několika operačním zákrokům. Při nehodě autobusu na trase Praha - Užhorod přitom zemřely dvě cestující: Češka a Slovenka.

Český řidič autobusu, který v sobotu havaroval na východním Slovensku, podstoupil další operace a je v kritickém stavu. ČTK to dnes řekla mluvčí fakultní nemocnice v Prešove Renáta Cenková, kam byl pacient převezen z popradské nemocnice. "Po převozu se podrobil několika operačním zákrokům a je v přímém ohrožení života," řekla Cenková.

Podle dřívějších informací řidič autobusu utrpěl kromě jiného zlomeniny dolních končetin, četná řezná poranění a lékaři mu operovali pánev. Právě řidič byl nejvážněji zraněn z celkového počtu 31 lidí, které zdravotníci hospitalizovali po tragické nehodě. Ta si vyžádala životy dvou cestujících - Češky a Ukrajinky. Někteří zranění po ošetření mezitím opustili zdravotnická zařízení.

V havarovaném autobusu společnosti Nobless Line na lince mezi Prahou a ukrajinským Užhorodem cestovalo 42 pasažérů, kromě Čechů také Slováci a Ukrajinci. Vozidlo v sobotu ráno při sjezdu z dálnice D1 u obce Spišský Štvrtok v okrese Levoča čelně narazilo do sloupu.

Stalo se tak v době, kdy se na vozovce vytvořila čerstvá vrstva sněhu. Podle dřívějšího vyjádření přivolaného znalce autobus před nárazem patrně překročil povolenou rychlost. Slovenský ministr vnitra Robert Kaliňák na místě nehody řekl, že řidič autobusu zřejmě nepřizpůsobil svou jízdu stavu vozovky.

gabreta ( 1. února 2015 19:01 )

Tak ona byla "Bílá tma" a řidič přidal plyn? Nějaký divný ne?

Zobrazit celou diskusi