Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Arabové oživili Berlínskou zeď! Staví 1 000 km dlouhý plot: Schovají se za ním před teroristy!

Autor: mb - 
19. ledna 2015
05:01

Jako Berlínská zeď za studené války! Fanatiky z Islámského státu už berou vážně i v Saúdské Arábii. Staví tam zeď, která je má uchránit před barbary!

Základní kámen obří zdi položil sám král Abd Alláh bin Abd al-Azíz (90) už v září, prakticky ihned poté, co Islámský stát (IS) získal obrovská území v Iráku. Obranná stěna má mít délku 967 km a sahat od Kuvajtu až po Jordánsko!

IS na bohaté království navíc již zaútočil! Minulý týden sebevražedný atentátník s kumpány zabil na hranici dva vojáky a důstojníka. I když se k útoku nikdo nepřihlásil, v oblasti působí právě IS...

Kromě ropného bohatství Saúdské Arábie mají teroristé spadeno na města Mekku a Medínu. Obě místa jsou pro muslimy posvátná a každý věřící musí jednou za život Mekku navštívit. Pokud plán teroristům vyjde a podobně jako Irák nebo Sýrii zdecimují i Saúdskou Arábii, budou o krůček blíže k vytvoření chalífátu...

Saúdská Arábie, 2015 Saúdská Arábie, 2015 | Infografika Blesk, archiv Blesku

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kluk.z.moravy ( 19. ledna 2015 13:28 )

zajímalo by mě, proč blesk dovolí diskuzi ke všem tématům, jako jsou vraždy, teror, Agátiny prsa ... ale když se objeví článek o těch vyžírkách c.igánech tak nic ... bez diskuze. To je šéf blesku cigoš?

kluk.z.moravy ( 19. ledna 2015 13:08 )

mě stačí jak můj mozek pracuje a neseru se do věcí kterým nerozumím ... narozdíl od tebe ... tady ty vaše protiamerické diskuze jsou úplně na stejné úrovni jako před rokem 89. Za vše může Usa a NATO ... jo hlavně že tvůj mozek pracuje správně na bolševické vlně ..... NO COMENT

babana ( 19. ledna 2015 13:06 )

Ono to je i možné. Beru ale všechno s velkou rezervou, když to tvrdí nějaký íránský, írácký, pákistánský atd., vojenský nebo politický činitel.

ninka64 ( 19. ledna 2015 13:01 )

Možná že by tvůj mozeček měl trošku zapracovat a získat si i jiné informace než co ti přiděluje čt1.

ninka64 ( 19. ledna 2015 12:58 )

Podle íránského generála nemají USA zájem Islámský stát porazit, trempík, Velitel íránských dobrovolnických jednotek Basij, brigádní generál Mohhamad Reza Naqdi, obvinil Spojené státy z podpory Islámského státu a zpochybnil úmysl koaličních sil teroristy porazit. „Spojené státy poskytují Islámskému státu přímou podporu skrze dodávky zbraní a munice, které doručují koaliční letadla,“ řekl generál.

Zobrazit celou diskusi