Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Černou vdovu zachytily kamery na letišti: Odletěla s jiným mužem!

Autor: ljš - 
12. ledna 2015
17:58

Věděla, že už svého manžela nikdy neuvidí? Partnerka teroristy Amédyho Coulibalyho skutečně nebyla ve Francii v době jeho teroristických útoků. Vydala se za islamisty do Sýrie a na letišti v Istanbulu ji při tom natočily kamery. V hotelu prý navíc bydlela s jiným mužem.

 

Hledaná partnerka útočníka, který minulý čtvrtek v Paříži zabil policistku a další den v metropoli vraždil v židovském obchodě, překročila právě ve čtvrtek turecko-syrskou hranici. Potvrdil to turecký ministr zahraničí Mevlüt Cavusoglu. Ten tak podpořil předchozí tvrzení médií, že hledaná žena v době útoků vůbec nebyla na území Francie.

Šestadvacetiletá Hayat Boumeddiene byla družkou Amédyho Coulibalyho, který má na svědomí vraždu policistky a útok v košer supermarketu, kde zemřeli čtyři rukojmí. Pachatele útoku pak zabily francouzské zásahové jednotky.

Původně se spekulovalo, že Boumeddiene svého partnera provázela při útoku v obchodě. V tu dobu však už zřejmě byla v Sýrii. Podle Cavusoglua 2. ledna přistála na istanbulském letišti, kam přiletěla z Madridu. Poté se ubytovala v hotelu. Ve čtvrtek už opustila Turecko, když odešla do Sýrie.

„Přijela do Turecka 2. ledna z Madridu. Existují fotografie (Boumeddiene na letišti – pozn. red.),“ potvrdil šéf turecké diplomacie. „Poté zůstala s jinou osobou v jednom hotelu v Kadiköy (čtvrť v asijské části Istanbulu – pozn. red.). Následně 8. ledna odjela do Sýrie, což ukazují telefonické odposlechy,“ řekl Cavusoglu.

Podle listu Le Parisien mladá žena uzavřela v roce 2009 náboženský sňatek s Coulibalym a její postoje se velmi radikalizovaly. Právě ona byla podle úřadů spojkou mezi svým partnerem a bratry Kouachiovými, kteří mají na svědomí středeční masakr v redakci satirického týdeníku Charlie Hebdo.

Podle nejmenovaného bezpečnostního zdroje měla u sebe mladá žena zpáteční jízdenku Madrid–Paříž. Turecký deník Yeni Safak ve svém dnešním vydání napsal, že žena odjela do města Sanliurfa u syrských hranic. Do Sýrie prý vstoupila přes hraniční přechod Akçakale. Ten prý využívají cizinci, kteří chtějí bojovat po boku islámských radikálů proti režimu syrského prezidenta Bašára Asada v Damašku.

List Yeni Safak dále tvrdí, že muže, s nímž Boumeddiene pobývala v Turecku, identifikovaly turecké tajné služby jako 23letého francouzského občana Mehdiho Sabryho Belhoucinea.

Francouzská policie se nyní snaží zjistit, jakou roli mohla Boumeddiene sehrát při střelbě, při níž Coulibaly ve čtvrti Montrouge na jihu Paříže zabil policistku, a případně jak mu mohla pomoct při útoku v košer obchodě v okrajové čtvrti Vincennes.

Poznatky tureckých úřadů však zřejmě ukazují, že v době, kdy její druh Coulibaly prováděl oba útoky, byla jeho partnerka mimo Francii.

nojasne ( 13. ledna 2015 12:00 )

nebo taky CIA, KGB či MOSSAD

nojasne ( 13. ledna 2015 11:56 )

Tak když viděla, že ten vztah má perspektivu jenom do pátku. Je to moderní emancipovaná žena, která se umí o sebe postarat a pak, že islám ženám brání v rozletu.

sars ( 13. ledna 2015 02:28 )

 Moc podobna si na te fotce není, no kdo umi ten umí. Na te fotce s tou kuší tak tam má asi podpatky a hokejový chránič.

hofihofi ( 13. ledna 2015 02:18 )

Mazana, tam je za neveru ukamenovani a takhle na ni nikdo nemuze. A jeste bude velebena jako hrdinka, sikovna. A jeste muze stridat chlapy ve jmenu alaha.

fotrpjotr ( 13. ledna 2015 01:34 )

Zajímavé,že po každém útoku se dozvíme,že tajné služby o teroristech věděli a udělai chybu,časem zjistime,že je dokonce podporovoli,stejně jako CIA.

Zobrazit celou diskusi