Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nejhledanější žena Francie: Záhadné zmizení černé vdovy!

Autor: ljš - 
12. ledna 2015
05:00

Je už dávno v Sýrii, nebo se podílela na vraždě policistky? Zmizení vdovy po teroristovi z židovského obchodu Hayat Boumeddiene (26) je momentálně největší záhadou celé tragédie.

Bezprostředně po teroristických útocích svět obletěla zpráva, že se jich Boumeddiene přímo účastnila a dokonce, že se ven dostala spolu s rukojmími a pak utekla.

Z výpovědí svědků je už ale jasné, že vdova v obchodě vůbec nebyla. Včera se navíc objevila informace, že se "od začátku ledna" nachází v Turecku, a předpokládalo se, že odtud utekla do Sýrie.

Podle některých zdrojů odletěla do Turecka z Madridu 2. ledna. Údajně ji přitom dokonce zachytily kamery na letišti. Turecké úřady pak potvrdily, že žena jejího popisu byla viděna, jak překračuje syrskou hranici.

Vysoký představitel tureckých zpravodajských služeb řekl, že francouzská tajná služba Ankaru na ženu neupozornila. Poté, co tak Francouzi učinili, Turci 8. ledna zachytili signál jejího mobilního telefonu. "Myslíme si, že v tuto chvíli je v Sýrii," dodal zdroj agentury Reuters.

Stejně tak podle agentury AP jsou turecké zpravodajské služby přesvědčené, že žena hledaná v souvislosti s teroristickými útoky v Paříži Tureckem procestovala. Žena se jménem manželky Coulibalyho prý přiletěla 2. ledna do Istanbulu a 4. ledna podle všeho přijela do města Sanliurfa u syrských hranic. "Poté zmizela," uvedl zpravodajský zdroj.

V neděli se však znovu začalo spekulovat o tom, že Coulibaly byl sice v obchodě sám, ale při vraždě policistky ho prý skutečně doprovázela tajemná žena. Záhada tedy stále nemá řešení...

janina7777 ( 12. ledna 2015 10:10 )

tu už nedostanou..

prycsvladou ( 12. ledna 2015 08:26 )

 bacha na tohoto muslima-sámer issa se narodil v syrii

petr11 ( 12. ledna 2015 06:24 )

....a budou se hlídat a uzavírat hranice...jiná možnost není

Zobrazit celou diskusi