Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Po stopách černé vdovy: Pláchla z Paříže den před smrtí manžela-teroristy!

Autor: shp - 
12. ledna 2015
10:43

Hledaná Hayat Boumeddiene (26), partnerka útočníka, který minulý čtvrtek v Paříži zabil policistku a další den v metropoli vraždil v židovském obchodě, překročila právě ve čtvrtek turecko-syrskou hranici. Informoval o tom turecký ministr zahraničí Mevlüt Cavusoglu.

Šestadvacetiletá Hayat Boumeddiene byla partnerkou Amédyho Coulibalyho, jenž má na svědomí vraždu policistky a útok v košer supermarketu, kde zemřeli čtyři rukojmí. Pachatele útoku zabily francouzské zásahové jednotky. Původně se spekulovalo, že Boumeddiene svého partnera provázela při útoku v obchodě.

V tu dobu však už zřejmě byla v Sýrii. Podle Cavusoglua 2. ledna přistála na istanbulském letišti, kam přiletěla z Madridu. Poté se ubytovala v hotelu. Ve čtvrtek už opustila Turecko, když odešla do Sýrie.

Podle listu Le Parisien mladá žena uzavřela v roce 2009 sňatek s Coulibalym a její postoje se velmi radikalizovaly. Právě ona byla podle úřadů spojkou mezi svým partnerem a bratry Kouachiovými, kteří mají na svědomí středeční masakr v redakci satirického týdeníku Charlie Hebdo.

japos22 ( 12. ledna 2015 15:24 )

Hlavně Pleskáči, že jste psali, že k rukojmím se chovala slušně

Zobrazit celou diskusi