Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Osudný omyl tajných služeb: Přestaly sledovat černou vdovu!

Autor: so - 
12. ledna 2015
13:08

Hayat Boumeddiene (26), vdova po teroristovi z pařížského židovského obchodu, je dnes nejhledanější ženou světa. Tajné služby před časem monitorovaly její telefon a zaznamenaly podezřelé hovory. Nyní přiznaly, že se sledováním před půl rokem skončily, protože vyhodnotily, že to není potřebné.

Hayat by se nyní podle informací policie měla nacházet v Sýrii. Letěla z Madridu do Turecka, kde překročila turecko-syrskou hranici. Tamní úřady potvrdily, že jejich kamery zaznamenaly ženu, která odpovídala jejímu popisu.

V současnosti je pravděpodobně se svými spojenci z Islámského státu. Pařížské oficiální zdroje ženu označily za „ozbrojenou a nebezpečnou“.

Jeden z francouzských nejuznávanějších policistů Jean-Marc Falcone se domnívá, že Hayat pomáhala plánovat krvavé útoky v Paříži a okolí. Kromě jiného se měla podílet na sestavení arzenálu zbraní, které během nich byly použity.

Šlo o dva samopaly typu Tokarev, průmyslové trhaviny a lovecké nože. Střelné zbraně údajně propašovala z Balkánu do Francie autem, což bylo mnohem snazší, než kdyby se o to pokoušel muž.

Tajné služby tedy selhaly na celé čáře. Hayat a tři teroristé, kteří v uplynulých dnech zavraždili celkem dvě desítky nevinných lidí, nebyli pro bezpečnostní služby žádnou neznámou.

Mladá žena se do jejich hledáčku dostala už na konci roku 2011, kdy se její švagr Said Kouachi (†34) vrátil z Jemenu, kde trénoval s al-Káidou. Ten pak se svým bratrem Chérifem (†32) zaútočil na redakci časopisu Charlie Hebdo.

zelena.karkulka ( 12. ledna 2015 22:48 )

Oni si ji převzali soudruzi z Mossadu

japos22 ( 12. ledna 2015 18:23 )

A o čem pořád všichni melou? Ona snad nic nespáchala Narozdíl od Porošenka a Hollanda

Zobrazit celou diskusi