Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nejlepší vánoční koktejl! Inspirujte se celebritami

Autor: Hana Pokorná, lmk - 
24. prosince 2014
23:15

Vánoce, to je dobré jídlo, cukroví… Ale proč si také nedat něco dobrého k pití? Pozvali jsme sedm statečných do známého pražského baru Zlatý strom, aby společně vymysleli nový koktejl – nejlepší pití letošních Vánoc. Povedlo se, a hravě ho zvládnete udělat i vy doma!

Nejprve jsme si celebrity trochu otestovali. Postavili jsme před ně několik koktejlů a pak se ptali, co v nich je za alkohol. Pro slavného prince Jiřího Štědroně (72), zpěváka Martina Maxu (53), kolegy z muzikálu Kleopatra Kamilu Nývltovou (25) a Pepu Vágnera (24), herečky Miluši Bittnerovou (36) a Kateřinu Pechovou (19) a moderátora Tomáše Novotného (32) to nebylo nic jednoduchého.

Všichni poctivě ochutnávali, co jim barman Lukáš namíchal, prohlíželi si skleničky, prokládali to trochou jídla, ředili vodou, opět ochutnávali. Miluše Bittnerová potvrdila, že ženy jsou vynalézavější. Herečka se zvedla a začala detailně prohlížet bar, kde byl vystavený alkohol. „Lukáši, Lukáši…“ volala s úsměvem barmana a snažila se tajné ingredience vyzvědět. „Vy máte asi zákaz mi něco naznačit, že?“

Nevymámila z něj nic, přesto získala plný počet bodů, uhodla vše. Stejně na tom byla Kateřina Pechová a moderátor Tomáš Novotný.

Pánský koutek

Razantně a s dobrou náladou se postavili na bar i zpěvák Martin Maxa s Jiřím Štědroněm. Martin byl dokonce tak zabraný do soutěže, že vypisoval i ostatní ingredience. „Našel jsem i svého favorita,“ zvedal nad hlavu drink pojmenovaný Moscow Mule.

Bylo to hodně pánské pití, takže Kamila Nývltová lehce lapala po dechu. „Ale kdybych byla nastydlá, tak si to dám. Trochu to chutná jako kapky proti kašli.“

Vánoční kouzlo

Hlavní část setkání v baru ale bylo vymýšlení speciálního vánočního drinku pro vás, čtenáře Blesku.

„Musíme dát ingredience, které se hodí k Vánocům,“ radil se Pepa Vágner s Kamilou. Kateřina Pechová s Tomášem složení lehce konzultovali s barmanem, zatímco Miluška Bittnerová s Jiřím Štědroněm to vzali zostra: „Žádné kombinace, potřebuji slivovici, sušené švestky a skořici,“ zavelela rozhodně Miluše.

Nakonec vznikly tři koktejly, které kupodivu skvěle chutnaly a voněly Vánocemi.

A pak všichni dohromady stvořili drink, který se stává nejlepším pitím letošních Vánoc. Jmenuje se Vánoční Zlatý strom a u všech sklidil obrovský úspěch. „Voní to jako o Vánocích, ještě krb a jsou tu…“ usmívali se všichni dokola.

Zkusíte si nějaký drink udělat o Vánocích i u vás doma?

Koktejly celebrit

Kateřina Pechová a Tomáš Novotný: Makačí láska

4 cl zacapa + Roses Line (limetový sirup), vymačkat půlku pomeranče, posypat skořicí.

Kamila Nývltová a Pepa Vágner: Vánoční předehra

1 dl bohemka, limetková a pomerančová šťáva, bezinkový sirup, led, perlivá voda, sušené ovoce, celá skořice na ozdobení.

Miluše Bittnerová a Jiří Štědroň: Klasická čistá vánoční

2 panáky slivovice, sušené ovoce, ledová tříšť, skořice na ozdobení.

Nejlepší drink letošních Vánoc

Vánoční Zlatý strom

Osvěžující kombinace antistresově působícího rozmarýnu, becherovky a becherovky lemond dala vzniku čistě českého léku na duši, který zaručeně uvolní po vánočním shonu.

Návod na přípravu:

V nízké sklenici rozmačkáme 0,5 g rozmarýnu zalijeme 1cl Becherovky originál, 3 cl Becherovky Lemond a 2 cl rybízového džusu. Doplníme ledovou tříští a zastříkneme sodou. Promícháme lžičkou a ozdobíme větvičkou rozmarýnu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi