Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Studentka z Příbrami: Přeplavala Gibraltar a povečeřela s britským princem!

Autor: ljš - 
11. prosince 2014
20:40

Ještě nemá ani maturitu, a už prorazila ve světě! Příbramská studentka Lucie Leišová (19) není jen krásná, ale především velice inteligentní a schopná. Jako nejmladší Evropanka dokázala přeplavat Gibraltarský průliv a ze stovek uchazečů z celého světa si ji vybral britský princ Edward, aby s ní povečeřel.

Lucie úspěchu dosáhla díky tomu, že se zapojila do programu The Duke of Edinburgh's International Award založeném na překonávání předem určených výzev.

Setkání s princem pro ni byl pochopitelně obrovský zážitek. „Byl velmi milý, sympatický, charismatický. Při setkání s ním jsem velmi dobře pochopila, proč si Britové tolik váží své královské rodiny," vyprávěla Deníku. Slavnostní večeře, se kterou byl spojený týdenní pobyt v Londýně, se krom mladé Češky účastnili ještě další tři studenti z Ghany, JAR a Velké Británie.

„Předkrm byl výborný, ale bohužel jsem ho neidentifikovala. Hlavní chod pak bylo hovězí maso, hráškové pyré a karotka. Dezert, ořechová rolka, se mi kvůli mé alergii na ořechy vyhnul," popsala Lucie, která jako teprve čtvrtá Češka a nejmladší Evropanka dokázala přeplavat Gibraltarský průliv.

Pro příští rok si ale posunula laťku ještě o kus výš. V srpnu chce pokořit kanál La Manche. Krom toho ji také čeká maturita a přijímačky na vysokou školu. Obojí pro ni ale bude zřejmě hračka, je totiž členkou spolku Mensa, který sdružuje lidi s vysokým IQ. Právě účast v programu prince Edwarda jí ale může usnadnit přijetí na univerzity v Británii.

vrahrychtar ( 12. prosince 2014 03:13 )

Karel preplaval Vltavu a k veceri si ho dali kaprici

tesarl. ( 12. prosince 2014 01:10 )

Sám mám IQ 45!!!

tesarl ( 11. prosince 2014 22:47 )

Na rozdíl od tebe, milý, avšak hloupý chlapče, má vysoké IQ.

tesarl ( 11. prosince 2014 22:46 )

Jen bych příště doporučil jiný styl šatů. Vypadá jako sv. Chudá Dala.

tigrusenka ( 11. prosince 2014 21:28 )

Vog.hte, tupče, že se ti tohle slovo moc líbí? Používáš ho jako na běžícím pásu. Mrkni na porno stránky, všechno je jednou poprve Budeš zírat, blbe

Zobrazit celou diskusi