Princ Andrew neblaze proslul svým medializovaným rozvodem se Sarah Ferguson, což už tehdy nebylo královně příliš po chuti. Přestože prohlásil, že se už nikdy neožení, vypadá to, jako by ženitba nebyla v jeho režii. Iniciativu, zdá se, převzala jeho o 20 let mladší přítelkyně Monika Jakisic (34), atraktivní brunetka původem z Chorvatska, která se v minulosti zviditelnila spíš než coby modelka plavek a bikin, jako přítelkyně George Clooneyho. Modeling však teď jde stranou, protože Monika je plně vytížená randěním s princem, vymetáním luxusních podniků.

Jeden takový romantický večer měl končit Andrewovým pokleknutím na koleno a vyslovením se. Cílevědomá tmavovláska se totiž jen o pár minut později na sociální síti pochlubila fotkou hříšně drahého prstenu s velkým diamantem.

Šlo o provokaci, nebo se teď v královské rodině tutlá nadcházející skandálek? „Vévoda z Yorku není zasnoubený s Monikou Jakisic,“ vydal v oficiálním prohlášení princův mluvčí. Vzhledem k tomu, že je jejich vztah pečlivě utajovaným, byť veřejně profláknutým tajemstvím, je možné všechno.

Poprvé je média přistihla během narozeninové oslavy před několika týdny, kdy Andrew gentlemansky líbal Monice ruku a celý večer se k ní tulil.