Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Evu děsí telešikana od esoteriků: Zavolej, nemáš už moc času! Cena hovoru: 70 Kč/min.

Autor: Jitka Pecharová, zrk - 
6. prosince 2014
05:01

SMS zprávy od Eso TV děsí Evu z Hradce Králové. Je nemocná a naléhavé žádosti, aby zavolala na uvedené číslo, protože se jí má něco stát, ji deptají.

Je jí jasné, že věštci z ní takto chtějí dostat peníze. „Na telefon mi přišla zpráva, abych zavolala, že se stane něco důležitého. Nezavolala jsem. Pak znovu napsali, že vytáhli varovnou kartu a abych pro detaily zatelefonovala. Minuta volání na to číslo přitom stojí 70 korun,“ popsala seniorka Eva. „Vnímám to jako výhrůžky. Sice si nemyslím, že by se mi mělo něco stát, ale i tak to ve mně hlodá, zvlášť když jsem zrovna byla v nemocnici, kde mi oznámili špatnou zprávu, týkající se ledviny. Ty esemesky mě jen rozhodily. Vždycky, když si na to vzpomenu, rozbuší se mi srdce,“ přiznala zoufale Eva.

Nechápe, jak se věštci z Eso TV k jejímu telefonnímu číslu vůbec dostali. Pokud jí však přijdou další naléhavé zprávy, je odhodlána obrátit se na policii. A jaká je reakce Eso TV? Když se Blesk dovolal na kontaktní číslo uvedené na internetových stránkách, dozvěděl se: „Kvůli tomuto dotazu prosím kontaktujte vedení společnosti, pošlete e-mail,“ řekl operátor. Na zaslaný e-mail už ale nikdo nereagoval…

Víte, že... Mezi další výhrůžné zprávy patří například tato: „Mám o vás překvapivé informace, nemáte už moc času. Volejte TEĎ, než bude pozdě.“


„V tomto okamžiku je to na hraně trestného činu obtěžování. Pokud to bylo zatím dvakrát, asi by s tím policie nic nedělala. Jestli by se to ale dál opakovalo, tak rozhodně by se měla paní obrátit na policii. Tyto případy nelze podceňovat. Dokážou dohnat lidi skutečně až na psychiatrii. Policie by to měla zcela určitě řešit,“ říká právník Jan Černý.

jeromeklapka ( 6. prosince 2014 16:37 )

Neprizná to,ale tipujem,že pred tým ako išla do nemocnice,volala nejakému veštcovi,lebo bola zvedavá,čo ju čaká...

sova13 ( 6. prosince 2014 15:36 )

Jediná mladá jsi tady asi tak ty a že tak trošku praštěná, to je tvoje věc. Co vím tak ostatní, až asi na dva nicky s kterými jsem se zatím příliš nepotkávala, jsou tu spíš důchodci nebo se důchodovému věku blížej. I já jsem přibližně ve věku té pani. Ale člověk nesmí být pitomej a s tím co neumí (např. blokace čísla) se má obrátit na toho kdo to umí. Tvojí poslední větu bych poupravila: O šmejdech se v poslední době mluvilo a psalo víc než dost a jak to dopadlo? Šmejdi s novejma fintama řáděj dál a hlupáci jim na ně dál skáčou. Dokud budou hlupáci, co si odmítaji vzít poučení k srdci, budou i šmejdi.

vercus30 ( 6. prosince 2014 15:21 )

 Je vidět,že nektěři co zde píší,jsou mladí a v produktivním věku...generace,co je se vším hned hotová a nemá absolutně úctu ke stáří. Mě je 30 a absolutně chápu,co ta paní prožívala,člověk co to ma v mysli nastavené trochu jinak ví,o čem mluvím a je dobřě,že to zveřejnila. O šmejdech se taky roky nemluvilo a jak to dopadlo.

sova13 ( 6. prosince 2014 14:54 )

No a? Tak není problém si je zablokovat všechny. Stejně tak emaily. Já se tím bavím, jak některý vlezlý pitomce nutím stále vymýšlet nové emailové adresy. Rekordman je nějakej "motivační" Libor Činka, tomu jsem jich zablokovala 27

dietr ( 6. prosince 2014 14:53 )

CO DODAT, BEZVA FINTA

Zobrazit celou diskusi