Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ezoterika? Vstupní brána do pekla! Kněz vymítač Marek Dunda prozradil, kdo je posedlý

Autor: et - 
20. listopadu 2014
05:00

Kněz Marek Dunda (45), který v kostele ve Vranově nad Dyjí vyháněl z těla ženy ďábla, se rozhodl varovat lidi. Jak předejít posednutí ďáblem? Podle něho je vstupní branou do pekel ezoterika!

Záběry jako z hororu, démoni, hrdelní křik, který je slyšet daleko za branou kostela, vymítání ďábla. Z videa natočeného přes klíčovou dírku v kostele ve Vranově nad Dyjí tuhne krev v žilách. Katolickou církví pověřený exorcista Marek Dunda na něm zachraňuje ženu posedlou ďáblem. Video se dostalo na internet a vyděsilo celý Vranov. Většina už ale o vymítání ďábla v jejich kostele dobře věděla.

Jak se setkání s ďáblem vyhnout? Podle Dundy je příčinou posednutí například „laškování“ s ezoterikou. Jeho kolegové ale ještě přitvrzují.  „Posedlí lidé jsou ti, kteří se zabývají ezoterickou praktikou. Jsou to satanisté, lidé, kteří v myšlení vykazují obrovské odchylky od normality,“ řekl přímo kněz Vladimír Fiala pro DVTV. „Jde o kartářství, hádání z ruky, zaříkávačské praktiky, zasvěcující způsoby satanistického působení,“ vyjmenoval Fiala posedlosti.

Marek Dunda vyjádření kněze Fialy zmírňuje. „On to takhle neříkal. Jde o jednu ze vstupních bran, kudy se může otevřít cesta k člověku, kudy by to mohlo přijít,“ vysvětluje pro Aha!.

Czendlik má o metodě pochybnosti

Překvapivě se však za jednání svých kolegů nepostavil katolický kněz Zbigniew Czendlik, který s touto metodou nemá moc zkušeností. „Podle mě na vymítání ďábla je kněz ta nejlepší volba. Nejspíše se jedná o psychickou poruchu, a pokud nepomůže lékař, proč nejít touto cestou. Já osobně jsem se s něčím podobným nikdy nesetkal, a i když jsem sám věřící, tak tady mám velké pochybnosti.“ řekl.

Ezoterikové se však nemusejí bát novodobého „honu na čarodějnice“. Mluvčí brněnského biskupství Martina Jandová upřesnila, že než k jakémukoliv takovému rituálu dojde, je zapotřebí souhlas »vymítaného« a posudek od psychiatra. „Exorcista si vyžádá odborné posouzení od specialisty v oboru psychiatrie nebo psychologie,“ uvedla mluvčí. Ministerstvo zdravotnictví problematiku rituálu vymítání ďábla nijak neupravuje. „Nejsou nám známy podmínky obřadů vymítání ďábla,“ uvedl jeho mluvčí Jan Štoll.

wallster ( 6. prosince 2014 11:06 )

když moje ex před 15lety začala organizovat ezoterické výstavy, dostala kopačky. a jak je vidět, dodnes je single. kdo by si co chtěl začínat s pošahanou čarodějnicí

truchliicii.petr.k. ( 21. listopadu 2014 09:54 )

cechackove nectete ezoteriku! dobre vam radi knez

truchliicii.petr.k. ( 21. listopadu 2014 09:52 )

muze se stat abarone

truchliicii.petr.k. ( 21. listopadu 2014 09:49 )

ty veris v 666, to je dabel?

truchliicii.petr.k. ( 21. listopadu 2014 09:48 )

co tam je?

Zobrazit celou diskusi