Jako první na světě byl církví přizván k opravdovému vymítání ďábla, aby ho natočil. Knězi se před jeho vlastníma očima snažili zachránit chlapce (14) ze státu Missouri. Na filmovém festivale v Cannes William Friedkin uvedl, že byl pozván nejvyšším vymítačem v Římě. Režisér se také svěřil, že už nebude takovým, jakým býval po tomto hrůzném zážitku a že posedlost ďáblem je podle něj skutečná.

„Byl jsem pozván Vatikánem, abych natočil opravdové vymítání, které vidělo jen pár lidí na světě a ještě nikdy nikdo ho nezaznamenával na kameru,“ uvedl režisér s tím, že se vrátil v minulosti a připadal si jako na natáčení svého hororu Vymítač ďábla.

Vatikánští vymítači se snažili vyhnat ďábla z těla čtrnáctiletého chlapce. Friedkin byl po zážitku přesvědčen, že jeho film Vymítač ďábla, který natočil a který byl založen na „pravdivé události“, bylo opravdové posednutí ďáblem. „Nejsem věřící, nechodím do kostela ani do synagogy, ale něco mezi nebem a zemí existuje,“ uvedl. „V těch případech posednutí není žádné jiné vysvětlení, o tom jsem přesvědčen,“ dodal.

Fotogalerie
3 fotografie