Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Létající vymítač ďábla: Kněz vyháněl zlé síly nad městem

Autor: mb - 
1. srpna 2015
06:00

Italský kněz se odhodlal k netradičnímu kroku, s mocnostmi zla svedl bitvu v oblacích. Celé město je údajně pod vlivem temných sil, a tak služebník Boží sedl do vrtulníku, celé město pokropil svěcenou vodou a vysoko v nebesích pronesl modlitby, které mají obyvatele před pekelnými mocnostmi ochránit.

„Jestli existuje ďábel, zmocnil se Castellammare di Stabia. Už nevíme, jak dál. Naše poslední záchrana je exorcista,“ uvádí se v prohlášení skupiny katolických věřících, která požádala nejmenovaného kněze, aby provedl rituál.

Znesvěcená místa

Křesťané požádali kněze o exorcismus města, protože zdánlivě malebné Castellammare di Stabia je v poslední době sužováno případy znesvěcených hrobů, vloupání do kostelů, ničení soch Panny Marie a dalšími akty namířených proti církvi. Domnívají se, že v městečku řádí skupina satanistů, která má zločiny na svědomí.

Vatikán nabírá exorcisty

Obřad exorcismu čili vymýtání ďábla se v průběhu 20. století používal pouze výjimečně, ale v posledních dvou desetiletích dle Mezinárodní asociace exorcistů prudce vzrostl počet případů, kdy jsou lidé sužováni temnými silami. Kněží varují lidi před zálibou v esoterice, vyvoláváním duchů, věštění, ale třeba i před drogami, pornografií a praktikováním jógy. Přestože posednutí ďáblem je i nadále dle Vatikánu relativně vzácné, církev nabírá z řad svých kněží další exorcisty.

Zlo kraluje

S tím, že městečko opravdu ovládlo zlo, souhlasí i nevěřící obyvatelé. Jenže dle nich jsou na vině spíše než démoni jako chronická nezaměstnanost, sociální a morální úpadek obyvatel, všudypřítomná korupce a v neposlední řadě mocná mafie. Vždyť Castellammare di Stabia leží jen 30 km od smutně proslulé Neapole, kde má sídlo nechvalně známá mafie Camorra.

jana999 ( 1. srpna 2015 07:05 )

se svět zbláznil, opravdu začínáme blbnout

Zobrazit celou diskusi