Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V luxusním německém hotelu vymítali ďábla. Žena temný rituál nepřežila

Autor: ČTK, mb - 
9. prosince 2015
17:15

Německá policie nalezla v pokoji hotelu Intercontinental ve Frankfurtu nad Mohanem tělo mrtvé ženy. Velmi pravděpodobně se stala obětí pokusu o vymítání ďábla.

Policie v souvislosti s úmrtím 41leté ženy zadržela pět lidí, kteří ji údajně přivázali k posteli a několik hodin ji trýznili. Mezi zadrženými je 44letá žena, její 21letý syn a 19letá dcera a další dva 15letí chlapci. Minimálně jeden z 15letých vrahů byl přitom syn oběti.

Zadržení se prý pokoušeli ze ženy vymítat démona, který ji podle nich posedl. Bili ji přitom opakovaně do hrudi a břicha. Aby potlačili její křik, vložili jí do úst roubík, kvůli kterému se žena nakonec udusila. Podle frankfurtského státního zastupitelství žena možná o amatérský exorcismus sama požádala.

„Na základě informací, které máme k dispozici, obvinění oběť trápili nejméně dvě hodiny. Všichni zadržení jsou z Koreje,“ prohlásila státní zástupkyně pro německá média.

Zatím není jasné, jakého vyznání byli amatérští vymítači ďábla, ale policie našla v domě, který si dotyční pronajímali, dehydrovanou ženu kompletně zabalenou v igelitu. Ženě byla okamžitě poskytnuta první pomoc a policie nyní prověřuje, zdali se žena také nestala objektem exorcismu.

Vymítání ďábla zná mnoho kultur i náboženství. Katolická církev však důrazně varuje před jakýmikoliv pokusy o amatérské vymítání ďábla, tyto případy velmi často končí tragicky. Přesto – nález mrtvoly v hotelovém pokoji připomněl německé veřejnosti nepovedený exorcismus Anneliese Michel (†23), kterou prováděl právě katolický kněz Arnold Renz. S vymítáním ďábla začal v září 1975 a dívku navštěvoval jednou až dvakrát týdně. V červenci 1976 Michel zemřela, v posledních týdnech odmítala jíst, v době smrti vážila 30 kg. Patologové prohlásili, že příčinou smrti byla podvýživa.

gabreta ( 9. prosince 2015 19:15 )

No to mne napadlo, jestli už baba nepřišla na řadu. Už je na to čas nejvyšší!

rodrigues ( 9. prosince 2015 18:58 )

...a netrénovali jen na Adolfu Merkelovou? Ta je dozajista posedlá ďáblem v podobě mamonu, rektálního alpinismu a totální ztráty selského rozumu.

Zobrazit celou diskusi