Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Policie v Mexiku unesla studenty a předala je mafii: Nařídil to starosta!

Autor: shp, ČTK - 
7. listopadu 2014
13:08

Mexikem v posledních dnech silně otřásá skandál ohledně 43 unesených studentů. Ty nechal zmizet starosta města Iguala, José Luis Abarca. Chtěl jim tak údajně zabránit, aby rušili projev jeho manželky. Starostu i s chotí po několika týdnech na útěku v úterý policie zadržela. Policie studenty zajala a předala mafii. Kde jsou, se stále neví...

V mexické metropoli vyšly ve středu večer místního času do ulic desetitisíce lidí, aby požadovaly urychlené vyšetření případu zmizení 43 studentů ve státě Guerrero na jihozápadě země. Podle zahraničních agentur prošli protestující hlavním bulvárem až před prezidentský palác na hlavním náměstí Zócalo.

„Živé nám je vzali, živé je chceme zpět,“ skandoval dav studentů, aktivistů, rodinných příslušníků zmizelých i obyčejných lidí. „Proč nám je vraždíte, když jsou přece naší budoucností,“ křičel jeden z demonstrantů.

Po 43 zmizelých studentech v současnosti pátrá až 10.000 příslušníků bezpečnostních složek. Podle prvních výsledků vyšetřování mladé lidi odvlekla 26. září policie, která je údajně předala zločinecké organizaci Guerreros Unidos (Sjednocení válečníci).

co-teda ( 7. listopadu 2014 16:28 )

neživit - likvidovat

londynskypes ( 7. listopadu 2014 14:16 )

marie60 ( 7. listopadu 2014 13:33 )

Policajty, kteří předali mafii studenty, by měli popravit a toho starostu který jim to přikázal,taky...a nebo všem doživotí .

Zobrazit celou diskusi