Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nemocnice v obležení: Sebevrah vyhrožuje, že se zabije, aby daroval orgány!

Autor: Pavel Ryšlink - 
26. října 2014
10:49

Desítky policistů včetně detektivů v civilu a po zuby ozbrojených členů speciálních jednotek hlídá Fakultní nemocnici v Olomouci. Chtějí zabránit neznámému muži, který vyhrožuje sebevraždou před operačními sály.

Do nemocnice totiž přišel před několika dny e-mail, v němž neznámý sebevrah píše, že chce skoncovat se životem. A nebyla jeho smrt zbytečná, hodlá věnovat své orgány na transplantace. Z toho důvodu se podle dopisu rozhodl spáchat sebevraždu před operačními sály urgentního příjmu.

Policisté začali hlídat všechny vchody nejen do budovy s operačními sály, a také u bran špitálu kontrolovali každého, kdo chtěl vejít do areálu.

„Smyslem opatření je zabránit záměru pisatele a stejně tak zajistit bezpečnost pacientů a personálu nemocnice,“ uvedla olomoucká policejní mluvčí Iraena Urbánková.

„Za nemocnici mohu uvést, že jsme v průběhu týdne dostali tři dopisy elektronickou poštou. Nechtěli jsme nic podcenit, proto jsme kontaktovali Policii ČR a poskytli jí maximální podporu. Sami jsme pak provedli taková opatření, jako například přesunutí čekáren pohotovosti do jiných prostor,“ sdělil mluvčí olomoucké fakultní nemocnice Egon Havrlant.

„Naše opatření potrvá tak dlouho, dokud bude potřeba. Tedy pokud potrvá nebezpečí, že by pisatel mohl svou hrozbu splnit nebo pokud se nám ho nepodaří vypátrat,“ konstatovala policejní mluvčí Urbánková.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi