Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Městský strážník přejel a zabil člověka: Proč nehoukal?

Autor: Jan Doležal - 
23. října 2014
12:02

Až šest let kriminálu! Takový trest hrozí Lukáši S. (34), městskému strážníkovi z Kladna, za volantem služebního vozu na přechodu pro chodce srazil k zemi chodce a muž krátce poté zemřel. Strážník kvůli tomu ve čtvrtek stanul před soudem.

Tragická nehoda se stala 27. května před jedenáctou večer. Lukáši S. a jeho kolegovi ohlásil operační důstojník do služební octavie, že v obchodním domě Tesco je rvačka čtyř lidí a teče tam krev. Strážníci okamžitě vyrazili se zapnutým majákem z centra města do čtvrti Kročehlavy. A pak se to stalo. Lukáš S. na přechodu pro chodce v křižovatce ulic Unhošťská a Holandská srazil k zemi Zdeňka K. (†31).

Strážník přišel k soudu se sklopenou hlavou. „Chtěl bych vyjádřit lítost, sám to těžce nesu, ale odmítám vypovídat,“ řekl obžalovaný strážník a při těch slovech se otočil směrem k pozůstalým, kteří seděli v soudní síni. Mtka oběti po celou dobu jednání propukala v pláč a její dcera, sestra mrtvého, ji držela kolem ramen. O tom, co se stalo, ani jedna ze zdrcených žen nechtěly mluvit.

Proč nehoukali?!

Strážníci jeli k nehodě se zapnutým majákem, avšak vypnutou houkačkou. Slancův Kolega Václav S., který byl v okamžiku tragédie velitelem vozu, u soudu argumentoval tím, že zvukové výstražné znamení po desáté hodině večer většinou nepoužívají. „Lidí pak volají a stěžují si, že jezdíme s houkačkou. Po 22. Hodině je většinou jen minimální provoz,“ řekl Václav S. Možná právě to stálo život Zdeňka K. Svědci před soudem vypověděli, že auto, které mělo jen zapnutý maják a nehoukalo, spatřili až na poslední chvíli.

Podle znaleckého posudku vůz městských strážníků srazil chodce levou přední částí v rychlosti 59 ž 67 kilometrů za hodinu. Muž letěl vzduchem, dopadl na zem a zůstal bezvládně ležet. Strážník se pokoušel ho oživovat, ale marně. Zdeněk K. zemřel v sanitce záchranky. Lukáš S., který u městské policie pracuje od roku 2004, se po tragédii zhroutil a musel vyhledat pomoc psychologa.

Soud bude pokračovat 13. listopadu výslechem dalšího svědka. Mohl by padnout i rozsudek.

borjar ( 24. října 2014 01:57 )

A co Janoušek z ODS ky ? Na toho jsou nějak krátci . Ten kdo má peníze , ten ma pěknou paní ?

borjar ( 24. října 2014 01:50 )

Nechápu proč máme údajně nejvíce policajtu na počet obyvatel v EU .. 40 t. státních a 20 t městských . Necítím , ze nám nějak pomáhají . Otravuji řidiče i pejskaře .

londynskypes ( 23. října 2014 19:31 )

A mlatit

londynskypes ( 23. října 2014 19:29 )

Hûuuuuuuuuuuuuuuuuuu

babca ( 23. října 2014 13:25 )

Je to divny, srazil chodce levou stranou vozu, tak podle svíček na chodniku, musel byt chodec asi uprostřed vozovky a pak není mozne auto s blikackama prehlednout,ovsem pouze ve strizlivem stavu.Jo, jo, lidi jsou jedni z nejhorších, nekteri stoji před prechodem a mavaji na auta aby jela, davaji jim prednost a jini si mysli, ze auto rychle se priblizujici muze okamzite zastavit.

Zobrazit celou diskusi