Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragédie minutu po minutě: Barbora nevěděla, že zabíjela, tvrdí její matka

Autor: Ivana Žáková, čad - 
17. října 2014
13:27

Plných 100 minut hrůzy! Bludy zmítaná schizofrenička, Barbora Orlová (26), drobná brunetka, během nich dokázala zranit několik lidí a zabít nevinného chlapce. Že ho připravila o život podle své matky nevěděla. Blesk.cz masakr zmapoval minutu po minutě.

Do Žďáru nad Sázavou přijela Barbora Orlová pravděpodobně den předem. „Ubytovala se v hotelu. Při výslechu uvedla, že Žďár nad Sázavou si vybrala náhodně na internetu. Tam si také vytipovala i zmíněnou školu," uvedli policisté.

S tímto ale nesouhlasí její matka. „Tomu nevěřím. Od vlivu internetu jsem ji držela zkrátka, proto neměla ani Facebook. Sama si to však nedovedu stále vysvětlit. Vzhledem k tomu, že jí hlasy naváděly k věcem, kdy sama pak nevěděla, že se na určitém místě ocitla, tak bych se spíše přikláněla k tomu,“ řekla Blesk.cz

Jisté je jen to, že vražedkyně od hotelu Jehla vyrazila v úterý po sedmé hodině ranní do tamní školy. Sebou měla vojenský nůž a pepřový sprej. "Kde to vzala, to opravdu netuším. Nic takového doma nebylo," divila se její matka.

Do budovy vešla v 7:25 a zamířila do šatny. O devět minut později si vyhlédla první oběť, dívku, a pobodala ji. Takřka okamžitě se zraněné pokusil pomoci její spolužák Petr Vejvoda, i jeho ale Orlová bodla. „Dívka, kterou si vyhlédla a chtěla ji mít jako rukojmí, tak jí utekla. To bylo spouštěčem další tragédie, kdy její chorý mozek vyhodnotil pro ni nebezpečnou situaci jinak než zdravý člověk," vysvětlila příčiny tragédie Dagmar Orlová.

V 7:36 zavolala jedna ze studentek na linku 155 a hned minutu poté informovali záchranáři policisty. První hlídka dorazila do budovy školy opravdu rychle, už v 7:40. Rychle vyhodnotili závažnost situace a v 7:43 přivolali policejního vyjednavače. Za další dvě minuty přijela sanitka, lékaři začali mladého hrdinu oživovat, bohužel ale neúspěšně.

V 8:04 byla povolána policejní zásahová jednotka, která chrání jadernou elektrárnu Dukovany.

V 8:17 konečně přijíždí policejní vyjednavač a situace je opravdu zlá. Orlová drží druhé dívce, která je pobodaná do břicha, nůž pod krkem.

Až v 8:44 se vyjednavačovi podaří navázat takovou komunikaci, která umožní, aby se nechal vyměnit za zraněnou dívku. Zachrání jí tím život, ale sám je také pobodán.

V 8:45 doráží policejní zásahová jednotka z Dukovan a teprve v 9:05 je drama u konce. Orlová je zasažena paralyzérem a zadržena.

Z vraždy a zločinu braní rukojmích byla obviněna už druhý den. Podle své maminky svůj čin ale nijak neplánovala, chtěla jen spáchat zvláštní sebevraždu. "Ve škole hned křičela, aby zavolali policii. O to jí přece šlo. Chtěla, aby to trápení už jednou provždy skončilo, aby ji zastřelili. O tom, že toho chlapce zabila, vůbec nevěděla. Vypověděla to i během prvního výslechu. Všeho upřímně litovala,“ hájila ji.

Někteří svědci události po masakru tvrdili, že Barbora byla pod vlivem drog. To ale kriminalisté vyvrátili.„Nejvíce mě zraňovalo, jak se všude mluvilo o tom, že byla Barunka zfetovaná. Jsem ráda, že se to včera vyvrátilo. Dokonce o tom na policii vyprávěl jeden kriminalista, hovořil o tom, že byla sjetá pervitinem, a další hrozné věci, aniž tušil, že tam stojím a jsem její matka,“ uzavřela Dagmar Orlová smutně.

Video Zprávy: Boj o život slavné modelky! A vraždkyně ze Žďáru chtěla, aby ji zastřelili! - Blesk TV
Video se připravuje ...

 

podlesni ( 19. října 2014 12:56 )

Ať jí zavřou za vraždu, nějaké léky a ambulantní léčbu může absolvovat i za katrem. Spousta vězňů má různé nemoci. Podmínku by měla dostat i matka, nedokázala zabezpečit aby dcerunka brala léky a neupozornila včas lékaře..... Jinak jí měli zastřelit a hotovo, myslím, že by to celou věc urychlilo a hlavně značně zlevnilo.... Není ani jasné za jak dlouho se podařilo dostat chlapce do lékařské péče....

podlesni ( 19. října 2014 12:46 )

Takže jí můžeme ještě politovat, chudák malá nebrala léky a proto vraždila, chudinka hodná, hlavně že nefetovala.....

miriamg ( 19. října 2014 09:16 )

Nestačím zírat, co tu někteří píší za bláboly.Jasně se podle odběrů potvrdilo,že pod vlivem drog vražedkyně nebyla, a jasně je prokázáno,že je schizofrenička, která nebrala správně léky. Já se s tím setkala, V MÉM BLÍZKÉM OKOLÍ, tak vím, o co jde. A nikdo to nemuže posoudit-kdo nezažil to,aby mu hlasy v hlavě celý den něco našeptávaly, třeba ZABIJ TOHO A TOHO,SLEDUJE TĚ....Ani psychiatři to peklo ve své hlavě nezažili, jen se o tom učí ve škole. Takže jen jiný schizofrenik, který vzorně bere léky, může objektivně hodnotit jiného takto psychic.nemocného člověka.

viola111 ( 18. října 2014 03:02 )

To je vrchol - stará Orlice je ještě dotčená, že se zlej policajt vyjádřil o tom jejím vraždícím mostru, které vyprodukovala, tak, že jí vůbec nepochválil, jak je úzasná, skvělá, hodná, inteligentní a krásná!

.abcd.abcd. ( 17. října 2014 23:45 )

Hofi ty jseš ztracenej případ, víš to? Cikáni a inteligetní, nechaj nás věřit, že jsou blbí a opak je pravdou. Tak za 1. inteligentní nejsou, za 2.nikdo jim na to nenaletí a kdyby jsme nebyli v EU měli by se moooc špatně. Jsou pouze vychcaní, škodní pro společnost a falešní. A tomu ty debile tleskáš?

Zobrazit celou diskusi