Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Vražedkyni ze Žďáru obvinili: Skončí v ústavu, nebo ve vězení?

Autor: ljš, ČTK, čad - 
15. října 2014
15:22

Před dvěma lety pobodala družinářku, potrestána ale nebyla a kvůli své nemoci putovala do psychiatrické léčebny. Včera ale další běsnění Barbory Orlové (26) nepřežil šestnáctiletý chlapec. Policie ji dnes sice obvinila, ve vězení ale nejspíš neskončí. Pravděpodobně se vrátí do ústavu.

Barbora Orlová, která v úterý ubodala ve Žďáru nad Sázavou studenta, byla dnes obviněna z vraždy a braní rukojmích. "Hrozí jí 15 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest," řekl mluvčí krajského státního zastupitelství v Brně Hynek Olma. Odpoledne pak byl podán návrh na vzetí obviněné do vazby.

Policie žádné informace z výslechu obviněné neposkytuje, všechny podrobnosti chce podle krajské mluvčí Dany Čírtkové novinářům objasnit na tiskové konferenci ve čtvrtek dopoledne.

Podle informací Blesk.cz je velmi pravděpodovné, že se Orlová vězení znovu vyhne, právě kvůli tomu, že je diagnostikovaná schizofrenička. „Jaký je psychický stav zadržené, budou muset určit až odborníci,“ dodala policejní mluvčí.

Šestadvacetiletá žena z Ostravska ve žďárské střední škole pobodala několik studentů. Šestnáctiletý mladík zemřel, dvě studentky byly zraněny, další utrpěla psychický šok, pobodaný byl i zasahující policista. Útočnici policisté zneškodnili elektrickým taserem. Žena byla letos v únoru propuštěna z ústavní péče, kde pobývala z nařízení soudu, protože již v roce 2012 zaútočila na žáky v Havířově.

Video Zprávy: Vražda ve škole! A soud potrestal Čtvrtníčka s Potměšilem! - redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

sores ( 15. října 2014 17:07 )

Ať si ji vezme domů ten doktor který jí na její přání propustil!Kdo jednou je psychicky narušený, tak 9 lidí takto postižených z 10 takové zůstanou.Těm by prospěla eutanázie aby už neškolili v normální společnosti, jsou s nimi jen starosti a problémy.

milofr ( 15. října 2014 16:35 )

Jak je v článku napsáno „Jaký je psychický stav zadržené, budou muset určit až odborníci,“ v případě že odborníci zjistí že je žena neschopná žít na svobodě jsou PLNĚ odpovědni za vraždu kterou spáchala lékaři včetně primáře Psychiatrické nemocnice v Opavě kteří tuto ženu pustili mezi normální lidi, za spoluúčasti naší velmi dobré a spravedlivé justice!!!

6010 ( 15. října 2014 16:28 )

Doufám, že při posuzování jejího psychického stavu znalci přihlédnou k tomu, že již byla z léčení propuštěna jako zcela zdravá. Je to jen zlodějka, která když byla přichycena při činu, tak projevila nepřiměřenou obranu, nic jiného.Takže zavřít na doživotí, protože takový člověk je pro lidskou společnost velmi nebezpečný.Již nám to dokázala 2x.

co-teda ( 15. října 2014 15:54 )

Nakonec ji budeme živit, chudinku nemocnou. Doufám, že ji použijou alespoň na pokusy.

Zobrazit celou diskusi