Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tragédie ve Žďáře: Před školou hoří stovky svíček na památku ubodaného Petra

Autor: dce, čad - 
15. října 2014
08:25

Děsivá událost, které se včera odehrála ve Žďáře nad Sázavou, otřásla celou republikou. Jak se může něco takového vůbec stát? Zarmoucení studenti z obchodní akademie celou věc ale nesou nejhůře. Před školou jich desítky zapálily svíčku na památku svého zemřelého spolužáka Petra (†16).

Kolem školy, kde k tragédii došlo, hlídkují policisté, středeční výuka začne debatou mezi studenty, psychology a policisty. Traumatická událost poznamenala i lidi, kterých se netýkala - na Petrově místě mohl být kdokoliv.

A právě za odvážného hrdinu stovky studentů zapálily před školou svíčky. Prvních pár se objevilo už včera odpoledne, dnes ráno ke škole přicházel se symbolickou vzpomínkou asi každý. 

Petra napadla labilní Barbora, když se snažil bránit spolužačku, kterou předtím ohrožovala nožem a následně i pobodala. Statečného chlapce žena bodla na krku, bez okamžité pomoci chlapec vykrvácel. Spolužáci truchlí - Petr by prý pomohl každému.

Video  Zdrcený táta: Za vraždu syna si zaslouží trest smrti!  - Jiří Čada
Video se připravuje ...

"R.I.P, jsi pro mě hrdina, smekám před tebou, málo kdo by tohle udělal, co jsi udělal ty, škoda že si za to musel zaplatit takhle velkou daň," napsala jedna z jeho spolužaček na facebook. 

Všichni se shodují na jednom - chlapec by měl mít ve městě nebo alespoň ve škole památní místo, jiní navrhují cenu za odvahu při záchraně jiného člověka. Můžeme jenom doufat, že se nějaké pocty chlapec dočká. 

K útoku došlo kolem půl osmé ráno na Střední škole obchodní a služeb Českomoravského svazu spotřebních družstev. Barbora, která přišla do školy, prý vypadala zfetovaná. Křičela a pobodala studenta. Pak nastal zmatek. Útočnice následně údajně pořezala jednu studentku na ruce a zatáhla ji do šatny, kde prý měla nějaké rukojmí. Ve škole žena kradla a studenti ji přistihli. Útočnici zadrželi policisté zásahové jednotky. 

Video Zprávy: Vražda ve škole! A soud potrestal Čtvrtníčka s Potměšilem! - redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

zaviracispendlik ( 15. října 2014 13:58 )

to víš, že schízu nemá, to je jen pro úřady, aby nebyla za nic odpovědná

zaviracispendlik ( 15. října 2014 13:57 )

tak se posser

zaviracispendlik ( 15. října 2014 13:56 )

hele andréslawicki, vrať se na Landovskýho, nebo si najdi Havlovu lavičku

aranka.erbova ( 15. října 2014 10:33 )

třeba jastana měla vidinu Tvoji ségry

aranka.erbova ( 15. října 2014 10:33 )

jastana:vem si prášek,jsi shizofrenní

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání