Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Výbuch plynu v Plzni: Zranění a velká evakuace!

Autor: ČTK, shp - 
14. října 2014
07:20

Explozivní tragédie se odehrála v Plzni. V jednom z bytů ve městě vybouchl dnes brzy ráno plyn, zraněni byli čtyři lidé, tedy nájemník bytu, hasič, policista a plynař.

Celkem 26 osob muselo být z domu evakuováno. O tragédii informovali hasiči a policisté. Událost se stala v třípatrovém domě v Jateční ulici, kde žijí někteří nepřizpůsobiví občané.

„Kolem 04:20 bylo nahlášeno na linku 158, že je ve třetím patře domu cítit plyn. Na místo se dostavil plynař a složky IZS. Když se snažili vyhledat v domě zdroj, došlo ve vedlejším bytě k výbuchu,“ uvedla policejní mluvčí Jana Tomková.

Záchranáři z objektu evakuovali 20 dospělých a šest dětí, ulice Jateční je uzavřena, což může komplikovat ranní dopravu ve městě.

Podle mluvčí záchranky Lenky Ptáčkové byly tři osoby převezeny do nemocnice v Plzni, různý druh bolesti jim způsobila tlaková vlna, jedna osoba je transportována na popáleninové centrum do Prahy.

Podle zatím nepotvrzených informací je to 58letý nájemník z bytu, kde explodoval plyn. Podle velícího důstojníka hasičů Zdeňka Housara byl hasič při zásahu zraněn lehce.

karelhlavaty ( 14. října 2014 08:34 )

Černý odběratel plynu Škoda toho hasiče. Hodně jsem se nasmál, když jsem četl na jiné stránce, jak teď úřady zajišťují omluvenky evakuovaným dětem. Výbuch plynu který pravděpodobně nikdo nikdy nezaplatil a omluvenka pro děti, které pravděpodobně nikdy do školy nechodily... Těm, kdo Jateční ulici v Plzni neznají, bych to tam přál vidět. Za tímhle domem je taková skládka, že i Malesická spalovna by měla co dělat, aby to do Vánoc prohnala komínem...

jaromir123 ( 14. října 2014 08:07 )

To byl určitě "odborný" by-pass na plynoměru. Potřební stále něco potřebují a ještě škodí. Na té ulici bydlí většinou ti nejpotřebnější.

jsemtady ( 14. října 2014 07:42 )

Jateční ulice a barák nepřizpůsobivých-vražedná to kombinace. Se divím, že tam hasiči vůbec jezdily!!!

Zobrazit celou diskusi