Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rakovina rozdělila dvojčata! Bráškové jsou zase spolu

Autor: Tereza Hodáliková, lmk - 
22. září 2014
16:08

V půlce června lékaři Veronice Podroužkové (24) sdělili, že její syn – dvojče Matěj (4), do pár dnů zemře… Ona to ale odmítala připustit a začala bojovat! Naléhala na lékaře tak dlouho, dokud nasadili silnější léčbu. Teď jsou to už tři měsíce… A Matěj přijel na víkend domů!

„Bylo to strašné. Už mu ani nechtěli dát chemoterapii, my jsme ale na lékaře začali naléhat, aby mu ji dali. To se povedlo a udělal se posun, byla tam změna na plicích. My mu prostě věříme. Říkali nám jen pár dní, a podívejte, už jsou to tři měsíce,“ vzpomíná na půlku června maminka malého Matěje Lva (4) Veronika Podroužková z Mostu.

Matěj bojuje s rakovinou už déle než rok, jeho stav se právě v půlce června rapidně zhoršil a lékaři rodině oznámili děsivou zprávu: „Vašemu dítěti dáváme pět procent. Tedy jen pár dní…“

Matěj se ale den ode dne lepší... „Jsme teď po nukleární léčbě a pokračujeme v chemoterapiích. Přes den už nepotřebuje kyslík, ten má jen přes noc a mezi chemoterapiemi jezdí domů,“ usuzuje Veronika, že stav jejího milovaného syna se opravdu lepší. A co na jeho stav říkají lékaři? „Doktor nám říká, že ať to dopadne jakkoliv, tak tuto už je úspěch.“

Týden s rodinou

Domů dorazil Matěj s maminkou v pátek a čekala na něj celá rodina v čele s bráškou Vráťou. Ten už se na něj už nemohl dočkat. „Je to na něm vždy hrozně vidět, když jsou spolu. Vráťa je daleko víc hodnější, a když Matěj odjíždí, začne hrozně zlobit. On to vnímá hodně, že je bez brášky,“ popisuje vztahy mezi dvojčaty.

S rodinou v Mostu zůstane týden, pak ho čeká návrat do Prahy - biologická léčba a za další týden další dávka chemoterapií… Jak dlouho ještě léčba potrvá? Tak na tuto otázku maminka nedokáže odpovědět.

Chcete pomoci?

Je to více než rok, co se ze dne na den změnil život dvojčatům Matějovi a Vráťovi (4). Při hře na trampolíně Matěj upadl, musel k lékaři a tam zjistili, že má rakovinu. Rodina proto převážně žije odděleně. Zasáhl vás jejich příběh? Chcete jim pomoci? Neváhejte rodinu kontaktovat prostřednictvím Blesku na adrese: blesk@blesk.cz či na adrese tereza.hodalikova@blesk.cz.

jaromir123 ( 24. září 2014 20:04 )

Jak a proč chcete pořád bojovat - to dělali komunisté - to byl např. boj o zrno, boj s vnitřním a vnějším nepřítelem apod. Jinak vedlejší účinky chemoterapie je rakovina. Tedy nějak postavené na hlavu.

jaromir123 ( 24. září 2014 20:00 )

Všemohoucí je jenom v takové malé knížce a tam toho moc nezmůže.

hrado ( 23. září 2014 17:01 )

Tak jen bojovat !!! Když tu můžeme léčit cizí děti,tak v prvé řadě musíme zajistit perfektní léčbu našim dětem !!!!!!!!! Stydím se za neše Kapitalistické zdravotnictví i když jsem bývalý lékař specialista !!!!!

sores ( 23. září 2014 16:57 )

 A teď vy pobožný poraďte, kde je ten váš všemohoucí, který tedy může všechno?! Proč dovolí takové smrtelné utrpení na maličkých dětech a udělit matce takovou krutost aby se dívala do hrobu svého dítěte?! A teď babo raď!

Zobrazit celou diskusi